Elektrik kesintilerinin ardından Enerji Bakanlığı ve özel sektör temsilcileri ile yapılan zirveden

HAZAL ATEŞ ANKARA
Elektrik kesintilerinin ardından Enerji Bakanlığı ve özel sektör temsilcileri ile yapılan zirveden çıkan "öneri paketi" Bakanlar Kurulu'na sunulacak. EMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, öneri paketi ile kamu hizmeti olan enerjinin özel sektöre teslim edildiğini söyledi. Zirveden çıkan kararları "çözümsüzlük paketi" olarak nitelendiren Ulusaler "DSİ'nin elindeki barajların EÜAŞ'ye devri, 60 santralın özelleştirilmesi iki yıldır gündemde. Bakanlık günü kurtarmaya çalışıyor. Bu santrallara yapılan başvurular yüzde 13'ü geçmedi. Yanlış olan, bakanlık bürokratları, uzman sivil örgütlere bir şey sorulmadan, sermayeye rapor hazırlatılıyor" dedi.

Ulusaler, şöyle devam etti: "Enerji bakanı bürokratlara görev vermiyor. Kamu adına görev yapan demokratik sivil örgütlerine bir şey sormuyor. Sermaye rapor hazırlayacak. Bakanlar Kurulu'ndan bir şey çıkmayacak. DSİ'nin santral devirleri çok zamandır gündemde. Bir ayda ne değişti ki böyle bir uygulamaya girecek. İki yıldır yapılamadı şimdi nasıl yapılacak. 1 Ağustos'ta nasıl yapacaklar? Teknik altyapı, personel sorunu var. Yapılan başvurular yüzde 13'ü geçmedi. Yanlış olan, dünyanın hiçbir yerinde serbest politikaları uygulansa bile kamu devreden çekilmiyor."

PAZARTESİ GÜNÜ YİNE TOPLANTI VAR
Elektrik ve doğalgaz zammı ile otoprodüktörlerin gündeme getirdiği talepler için gözler, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında, Enerji Bakanı Güler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ın pazartesi günü yapacağı toplantıya çevrildi.