'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, çektiği video ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirdi. Ünlü, "Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline" dedi.

Cübbeli'den Diyanet'e tepki: "Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline"

Haber Merkezi

'Cübbeli Ahmet' diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 'Haftanın Sohbeti' videosunda Sakarya’da bir camide Kuveytli Vahabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesinin ardından çektiği video ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirmeye devam etti. "Uyuyor musunuz?" diyerek Diyanet'e tepki gösteren Ünlü, "Diyanet ile ilgili sorunları hep dillendiriyorum şimdi daha büyük bir sorun meydana geldi" dedi.

Diyanet'in görevini ihmal ettiğini söyleyen Ünlü, "Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline" diye konuştu.

'SULTANGAZİ PİLOT BÖLGE'

Cübbeli Ahmet, "Bu adam yarın ‘sokağa çıkın’ dese çıkmaz mı onlar? Sultangazi pilot bölge. Türkiye’de bazı illerde ortalama yüzde 3.6’ya çıkmış selefi, ama bazı illerde yüzde 8, yüzde 10’a çıkmış" ifadelerini kullandı.

Sakarya Müftüsü Hasan Basiş ise el Hamis'in bölgede yaşayan Arapların davetlisi olarak geldiğini belirterek, iddialara yanıt olarak, "Sadece 15 dakikalık kısa bir konuşma yaptı. Araplara ‘Bu memleketin kıymetini bilin’ dedi" diye konuştu.