Cumartesi akşamı sansüre karşı dayanışma partisi

49. erişim engelinin ardından yeni web sitesi ile bir rekora doğru koşan Sendika.Org'un çağrısıyla 5 Ağustos'ta (yarın) sansüre karşı dayanışma partisi düzenleniyor.

5 Ağustos Cumartesi akşamı Karaköy Mimarlar Odası İstanbul Şubesi terasında düzenlenecek olan partiye Esra Arslan & Dengahenk ve Bandista şarkılarıyla katılırken, Sendika.Org’un habercilik öyküsü ve sansür sergilerle anlatılacak.

Sendika.Org tarafından parti için yapılan çağrı şu şekilde:

4 Temmuz’daki 49. erişim engelinin ardından Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuran Sendika.Org sansüre karşı engelli koşusunu okurlarının ve dostlarının desteğiyle sürdürüyor.

Bu engelli koşuda sendika1, 2, 3… diye giden yeni alan adları (domain) hem basın özgürlüğüne yönelik baskıların ve iktidarın hakikat korkusunun hem de direnişin boyutunu ortaya koyan bir sayaç.

Müstakbel sendika.org adreslerine sponsor olun

Öte yandan her bir alan adı, sunucu kirası ve yazılım geliştirmeye yönelik diğer giderlerle birlikte, biriktikçe karşılanması güçleşen bir masraf kapısı.

Sendika.Org hem basın özgürlüğünü savunmaya yönelik bu direniş rekorunu kutlamak hem sansürcülere nispet yapmak hem de masraflarını çıkarmak için 5 Ağustos cumartesi gecesi bir parti düzenliyor.

Altmış, yetmiş, seksen…

Karaköy’deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi terasında 19.00’da başlayacak olan partide kokteyl eşliğinde sansürcüler çekiştirilecek, Esra Arslan & Dengahenk ve Bandista’nın şarkıları eşliğinde özgürlük sloganları atılacak, “sendika50, altmış, yetmiş, seksen…” diye göbek atılacak.

Katılmak isteyenler her birinde Sendika52’den Sendika1052’ye kadar müstakbel alan adlarından birinin yazılı olduğu davetiyelerden edinip bu alan adının gerektiğinde kullanılması için Sendika.Org’a maddi katkıda bulunacak.

Rekor sansüre karşı engelli koşumuzda sizleri de yanımızda görmek ister, dayanışma gecemize bekleriz.

Davetiyeleri edinmek için iletişim numaraları: 0553 281 93 05 / 0507 445 84 35

Sendika.Org’a destek olmak için: Alternatif Medya Derneği / Akbank Feriköy Şubesi / hesap no: 0125952 / IBAN: TR930004600143888000125952