Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararlarına rağmen Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamaları düzenli olarak engellenirken bir hukuksuzluk da yasak sürecinde yaşandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Cumartesi Anneleri için 'vekaleten hukuksuzluk'

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul'daki Gatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri'ne yapılan engellemelere bir hukuksuzluk daha eklendi. Murat Kök'ün T24'te yayımlanan haberine göre yasaklama kararına izne ayrılan Beyoğlu Kaymakamı yerine Şişli Kaymakamı imza attı. Yasaklama kararında imzanın vekaleten atıldığı ise yönetmelik hükümlerine rağmen ayrıca belirtilmedi.

Habere göre 4 haftadır alınan yasaklama kararlarında kaymakam imzası bulunuyor. Ancak imzayı bu kez Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin değil, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın attığı ortaya çıktı.

Kaya'nın imzayı vekaleten attığına yönelik herhangi bir ibare kararda yer almadı. İstanbul Valiliği'nin sayfasında da bu konuda bir bilgilendirme yer almadı. Ancak Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre vekaleten atılan imzaların belgede belirtilmesi gerekiyor.

İmzanın Beyoğlu Kaymakamı'nın izne ayrılması nedeniyle Şişli Kaymakamı tarafından atıldığı öğrenildi.