Cumartesi Anneleri: Kayıplarımızı ararken biz sorgulanır olduk

HABER MERKEZİ

Cumartesi Anneleri’nin 830’uncu hafta eylemlerinde 26 yıl önce gözaltında kaybedilen 19 yaşındaki Murat Yıldız’ın akıbetini sordu.

Polis tarafından aranan Yıldız, 23 Şubat 1995’te ailesi ve avukatıyla birlikte İzmir Bornova Özkanlar Asayiş Şubesi’ne giderek Komiser Ramazan Kaya ile polis memuru Tahir Şerbetçi’ye teslim oldu.

Polise teslim olduktan sonra bir daha haber alınamayan Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, “Bizimle mücadele eden ve aramızdan ayrılanların gözleri açık gitti. Bu annelere yapılmış en büyük zulümdür” dedi.

Oğlunu kaybedenlerin belli olduğunu vurgulayan Yıldız, “Yakınlarımızı sorarken yakınlarımızı kaybedenler değil bizler sorgulandık. Bugün bizim yanımızda olan ve olmayan insanlar hep susturuldu. Karşımıza hep polis gücü çıktı. Biz adalet istiyoruz. Kaybedilen insanların akıbetini istiyoruz. Adalete susamışız.” diye konuştu. Basın açıklamasını okuyan Fatma Baçaru da şöyle konuştu: “Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmadığı için gözaltında kaybedilen insanlarımızla ilgili hakikate ve adalete ulaşmamız mümkün olmuyor.”