Cumartesi Anneleri, 844’üncü hafta eyleminde 1995’te Diyarbakır Lice’de kaybedilen Ömer Söğüt’ün akıbeti soruldu. Yapılan açıklamada, "Yakınlarımız devlet güçleri tarafından kaybedildiler. Bu gerçek, devletin resmi raporlarına, savcılık iddianamelerine, mahkeme tutanaklarına geçti" denildi.

Cumartesi Anneleri: Yakınlarımızı devlet kaybetti

HABER MERKEZİ

Cumartesi Anneleri, 844’üncü hafta eyleminde 1995’te Diyarbakır Lice’de kaybedilen Ömer Söğüt’ün akıbeti soruldu.

Söğüt’ün eşi Meyase Söğüt, yıllardır adalet yürüttükleri adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ifade ederek kayıplar bulunup failler yargılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Söğüt’ün kızı Ayşegül Söğüt de babasının gözaltına alınıp kaybedilmesinin ardından asker ve polisler tarafından baskıya maruz kaldıklarını ifade etti.

Söğüt, “Kendi isteğimiz dışında zorla arabalara bindirilerek Diyarbakır'a göç ettirildik. O süreçten sonra da hem yaşam mücadelesi, hem hak mücadelemiz devam etti. Failler bulununcaya dek hak ve adalet mücadelemiz devam edecektir. İktidar meydanları kapatıp yıldırmaya çalışsa da bulunduğumuz her yerde adalet arayışına devam edip birbirimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını okuyan Özgen Sadet, adalet ve hukuk normlarına bağlı kalmayan yönetimlerin güvenirliğinin olmadığına dikkat çekti. Gözaltında kaybedilenlerin bireysel suçlar olmadığını dile getiren Sadet, “Yakınlarımız devlet güçleri tarafından kaybedildiler. Bu gerçek, devletin resmi raporlarına, savcılık iddianamelerine, mahkeme tutanaklarına geçti” diye konuştu.

PEKER’İN AÇIKLAMALARI İHBARDIR

Sedat Peker’in açıklamalarının ihbar kabul edilerek, sözünü ettiği cinayetlere ilişkin soruşturmaların açılması gerektiğini belirten Cumartesi Anneleri, faillerin cezalandırılması için de tüm savcıları göreve çağırdı.