“Kayıplarımız nerede?” diye sordukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumartesi Anneleri, yarın Küçükçekmece Adliyesi'nde hakim karşısına çıkıyor. Cumartesi Anneleri yaptıkları açıklamada, "Herkesi, vicdani bir itiraz olarak duruşmaya katılmaya ve Cumartesi Anneleri ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Cumartesi Anneleri, yarın hakim karşısına çıkıyor
Fotoğraf: MLSA / Twitter

Birleşmiş Milletler Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü’nde “Kayıplarımız nerede?” diye sordukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumartesi Anneleri, yarın hakim karşısına çıkıyor.

Duruşma 4 Mayın Perşembe günü saat 14.30'da Küçükçekmece Adliyesi'nde görülecek.

Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon'dan yapılan açıklamada, "2022 yılında 30 Ağustos Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü vesilesiyle, İstanbul’da kaybedilen insanlarla anılan Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı’nda yapmak istediğimiz basın açıklamamız engellenmiş ve gözaltına alınmıştık" denildi.

"Şimdi de BM Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü’nde “Kayıplarımız nerede?” diye sorduğumuz için yargılanıyoruz" denilen açıklamada, "Bu hukuk dışı tutuma karşı herkesi, vicdani bir itiraz olarak duruşmaya katılmaya ve Cumartesi Anneleri ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.