Cumhurbaşkanı Erdoğan: Az önce bir helikopterimiz düşürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

"AZ ÖNCE BİR HELİKOPTERİMİZ DE DÜŞÜRÜLDÜ"

Zeytin Dalı harekatına değinen Erdoğan, "1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak." dedi. Erdoğan, "Dün sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha ettik. Tabi bunlar çıldırtıyor bunları. Bizim bir helikopterimiz gidecek ancak bunun bedelini misliyle değil kat ve kat fazlasıyla ödeyecekler" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUYA İLİŞİKİN AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım, “Atak helikopterimiz düştü, iki askerimiz şehit oldu. Dış müdahaleyle düştüğüne dair henüz bir delil yok” dedi.

TSK'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

TSK: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır."

BİR ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sürdürdüğü Afrin operasyonunda düşürülen helikopterde yaşamını yitiren 2 askerden birinin Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) olduğu belirlendi.

(DHA-İHA)