ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede Erol Zavar’ın yanı sıra sağlık durumları...

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede Erol Zavar’ın yanı sıra sağlık durumları cezaevinde kalmaya el vermeyen 50 tutukluyla ilgili dosya verdi. Ufuk Uras’ın sunduğu dosya, kanser, felç, içlerinde ileri derecede şizofren, sırtında şarapnel parçası olan hükümlülerin durumlarını içeriyor.

 

ÖLÜMCÜL OLANLAR VAR

Uras’ın dosyasında ‘ölüme’ yaklaştıkları belirtilen hükümlüler arasında gırtlak kanseri olan Nizamettin Akar, sırtında şarapnel parçaları bulunan Habip Aslan, tekerlekli sandalyeye mahkûm Remzi Aydın, felçli ve kardeşi tarafından savcılık izniyle her gün altı temizlenen Gazi Dağ, ileri derecede şizofren, yatalak ve tek kişilik hücrede kalan Mesut Deniz, kanser teşhisi konulan müebbet hapis cezasına çarptırılan Aynur Epli, korsakoff hastası Cengiz Kahraman, bedeninin yüzde 79’unu kaybeden Yusuf Kaplan, Bergama Cezaevi’nde bulunan ve 1998 yılında mayına bastığında bir bacağını yitiren Afyon Korkmaz bulunuyor.

Bunların yanı sıra vereme yakalanan ameliyatla iki ciğerinin yarısı alınan İzmir Kırıklar 1 No’lu F Tipi’nde kalan Memduh Kılıç, Kalp hastası, karaciğerde siroz, bel ve boyun fıtığı ve birçok hastalığı olduğu belirtilen İnayet Mete ile  Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’nde sağ böbreği kanser nedeniyle alınan ve sol böbreğini kaybetme tehlikesi bulunan Avni Uçar bulunuyor.