Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ÖDP’li Konuk serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “zincirleme hakaret ettiği” iddiasıyla önceki gün tutuklanan ÖDP Tokat Merkez İlçe Başkanı Önder Konuk, Tokat Sulh Ceza Hâkimliği’ne yapılan itiraz sonucunda serbest bırakıldı. Konuk’un serbest bırakılma kararında Adalet Bakanlığı’nın henüz kovuşturma için izin vermediğine dikkat çekildi. Aynı suçtan İzmir’de Onur Kılıç ve Manisa’da Şafak Kurt’un tutukluluğu ise Adalet Bakanlığı izni olmamasına rağmen devam ediyor.

BAKANLIK İZNİ YOK
ÖDP Tokat Merkez İlçe Başkanı Önder Konuk, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçu işlediği iddiasıyla önceki gün gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Avukat Özgün Dinç tarafından bugün sabah saatlerinde yapılan tutukluluk haline itiraz Tokat Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kabul edildi ve Konuk’un serbest bırakılmasına karar verildi. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen kararda Önder Konuk’un “Üzerine atılı suçun muhakemesinin Adalet Bakanlığı’nın iznine tabi olduğu, izin süreci dikkate alınarak tahliyesine karar verildiği” belirtildi.

TUTUKLAMANIN TUTUKLAMASI...
ÖDP’lilere yönelik “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla süren zincirleme tutuklama dalgası ilk olarak İzmir’de Onur Kılıç ile başlamıştı. Kılıç’ın tutukluluğunu protesto eden Kadir Yavaş Edirne’de, Şafak Kurt Manisa’da, Buğra Aydoğan ise Gebze’de tutuklanmıştı. Kadir Yavaş ve Buğra Aydoğan yapılan itirazlar sonucu serbest bırakılmış ancak bu süreçte de Şafak Kurt hakkında verilen tutuklama kararını protesto eden ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen ile Buğra Aydoğan’ın tutuklanmasını protesto eden ÖDP üyesi Salih Kara gözaltına alınmıştı. Her iki isim de serbest bırakılmıştı. Son olarak da ÖDP Tokat Merkez İlçe Başkanı Önder Konuk Salih Kara’nın gözaltına alınması ile diğer tutuklulukları sosyal medyada eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İKİ KİŞİ HÂLÂ TUTUKLU
“Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçu işlediği iddia edilen ÖDP’lilerden Manisa’da Şafak Kurt’un ve İzmir’de Onur Kılıç’ın tutukluluk hali ise devam ediyor.

BİRGÜN HABER MERKEZİ

Bir ÖDP üyesi daha tutuklandı, gerekçe yine aynı: Cumhurbaşkanına hakaret!

Belgeli hukuk skandalı: Cumhurbaşkanı’na hakaret bir mahkemede katalog suç sayıldı, bir diğerinde sayılmadı