Akit TV sunucusunun Cumhuriyet gazetesinin “Şeriat Çalıştayı” manşetini “Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” sözleriyle hedef alması sonrası gazete çalışanları basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Tehditlere ve baskılara boyun eğmeyeceğiz" vurgusu yapıldı

Cumhuriyet çalışanlarından basın açıklaması: Tehditlere boyun eğmeyeceğiz

Meral Danyıldız

Akit TV sunucusunun Cumhuriyet’i bomba atmakla tehdit emsinin ardından gazete çalışanları dün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gazete çalışanları çizgilerinden hiçbir zaman sapmayacaklarını söyledi.

Suç duyurusunda bulunacağız

Basın açıklamasını okuyan gazete muhabiri Hazal Ocak, Cumhuriyet’in gerçekleri yazmaya devam edeceğini aktardı. Suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Ocak, “Derhal soruşturma başlatması gereken savcılar bu katliam çağrısını seyretmekle yetinmiştir. Yargı önünde hesabını soracağız. Cumhuriyet gazetesi, 95 yıllık tarihinde birçok kez gerici odakların hedefi olmuş; yazarları Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Bahriye Üçok ve Cavit Orhan Tütengil bombalı ve silahlı saldırılar sonucu katledilmiş, çalışanları hapsedilmiş ve sayısız davayla karşı karşıya bırakılmış ancak hiçbir zaman susmamıştır. Bundan sonra da susmayacaktır. Cumhuriyet gazetesi sahipsiz değildir, gerçekleri yazmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya da, tehditlere ve baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini kaydetti. Küçükkaya, “Birçok yazarımızı bombalı saldırılarla, silahlı suikastlar la kaybetmiş bir gazetenin emekçileriyiz. Aynı zamanda FETÖ’nün, Ergenekon kumpasıyla aramızdan koparılan başyazarımız İlhan Selçuk’un çizgisindeyiz. Bu çizgimizden bir milim dahi sapmayacağız” dedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.