Ordu’nun Aybastı ilçesinde Cumhuriyet düşmanlığı yapan bir yazara, yazar okur buluşması kapsamında yer verildi. Yazar Mehmet Akbulut’un attığı gerici ve cumhuriyet düşmanı tweetler dikkat çekti

Cumhuriyet düşmanına okullarda program

Ordu Aybastı’da Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin reddedilmesine bağlayan Bedri Gencer’i savunan Mehmet Akbulut ortaokul öğrencileriyle bir araya gelecek.

Yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Aybastı okuyor projesi kapsamında yazarlarımız Mehmet Akbulut ve Yaşar Koca 26 Mart 2020 Perşembe günü saat 10.00’da öğrencilerimizle bir araya gelecek. İlk ve ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle Yazar Yaşar Koca söyleşi yaparken, ortaokul 7. - 8. sınıf ve lise öğrencileri Yazar Mehmet Akbulut söyleşi programı yapacaktır. Söyleşi programının ardından yazarlarımız kitaplarını öğrenciler için imzalayacaktır.” Akbulut'un daha önce Sinop'ta da benzer bir etkinlik yaptığı ortaya çıktı.

Akbulut’un Twitter’da yaptığı bazı paylaşımlar şöyle:

>>Doğruyu söyleyince hemen linç öyle mi? Yok öyle yağma. #bedrigenceryalnızdeğildir

>>Hayatında hiçbir savaş kazanamamış olan İsmet İnönü yere göğe sığdırılamazken komutanı olduğu her savaşı kazanan Kâzım Karabekir Paşa kitaplarımızda neden birkaç satırla geçiştirilir? Vefatının 72. Yılında rahmetle anıyoruz.

>>1920-30larda her yıl açlık ve veremden binlerce insan ölüyordu - Ama ülke savaştan çıkmıştı,hazinede para mı vardı - Peki onca heykeli yabancı sanatçılara yaptırırken para nereden bulunuyordu - Halkımız cömert bağışlarda bulunuyordu - Şu aç olan halkımız mı?

>>Şehitler tepesini boş bırakacaklarmış. Ne dediğini bilmeyecek kadar gafil birinin herzeleri deyip geçelim.

>>M.Kemal 1933'te Yunanların yılbaşını kutluyor O kadar kan döküp Anadoluyu yangın yerine çevirenler Yunan palikaryaları değil gibi onlara ASİL DOST diyor İsmet pş geri kalır mı, o da Yunanlara DOST, ASİL VE KAHRAMAN diyor Katil Yunan "kahraman dost" ama Vahdettin "hain" Öyle mi?

>>Şimdi de "Diyanet kapatılsın" diye yaygara koparan geri zekalılar var. Oldu olacak camileri de kapatın. Sonra din kültürü derslerini de kaldırın. Allah'ı hatırlatan ne varsa hayattan çıkarın. Tek şey diyorum: Allah belanızı versin.

Olayı sosyal medya hesabından duyuran Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Hilmi Pala şunları ifade etti: “Aybastı'da ortaokul öğrencileriyle buluşması düşünülen Mehmet Akbulut, yapmış olduğu açıklamalarla tam bir Atatürk ve çağdaş düşünce karşıtıdır. Bu şahsın öğrencilere konferans vermesi kabul edilemez bir durumdur. Çocuk yaşta evliliği savunan bir Atatürk düşmanının okullara sokulması dahi sakıncalıdır.”