Ankara Tandoğan'da başlayıp Çağlayan'da süren 'Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz' mitinglerine dün de Manisa, Çanakkale ve Marmaris evsahipliği yaptı. Geniş katılımlı üç mitingte, yine Türk Bayrakları öne çıktı

Cumhuriyet'e Sahip Çıkıyoruz mitingi için Manisa'ya gelen yaklaşık ıoo bin kişi Sultan Meydanı'nda buluştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Subaylar Derneği ve çeşitli meslek odalarının tertip komitesini oluşturduğu mitinge Manisalıların yanı sıra İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın, Antalya ve Kütahya başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda katılım oldu. Yürüyüş sırasında Türk bayrakları taşıyan kalabalık, laiklik sloganları attı ve Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi. Katılımcılar ellerinde "Tay-yip baksana, kaç kişiyiz saysana", "Cumhuriyete sahip çık, yarın çok geç olacak", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Çankaya'da türban istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

CHP'Ii milletvekillerinin alana geldiğinin anons edilmesi üzerine kalabalık "birleşin" sloganları attı. Tertip komitesi de "birleşin" yazılı bir pankartın öne alınmasını istedi.

6oo polisin görev yaptığı miting alanına yakın bir yerde bulunan TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evinin çevresinin de güvenlik görevlileri tarafından kuşatıldığı gözlendi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de mitinge katıldı.

ANAKKALE MİTİNGİ

ÇANAKKALE'de düzenlenen 'Cumhuriyete Sahip Çıkalım' mitingine katılmak için çeşitli illerden gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gruplar, miting öncesinde aralıklarla çalınan 10. Yıl Marşı ile coştu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin de (ÇYDD) aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen, ADD Çanakkale Şubesinin ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanında yapılacak miting için saatler öncesinden kente gelen vatandaşlar meydanda yerlerini aldılar. Çanakkale Emniyet Müdürlüğünün yoğun güvenlik önlemi aldığı, yaklaşık 400 polis memurunun görev yaptığı miting alanına vatandaşlar kontrolden geçirilerek alındı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan coşkulu kalabalık, miting komitesince çalınan 10. Yıl Marşı'na eşlik etti.

MARMARİS MİTİNGİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesinde düzenlenen 'Cumhuriyete Sahip Çıkalım' mitingine katılanlar Atatürk anıtı önünde 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ataya yanıtı'nı okudular. Marmaris'te düzenlenen mitingde Atatürk anıtı önünde toplanan vatandaşlara hitaben, miting düzenleme kurulu adına bir konuşma yapan Avukat Mustafa İlker Gürkan, uzun soluklu bir mücadele sürecine girdiklerini belirterek, "Yolumuz dikenli engeller, hain tuzaklarla dolu. En zorlu koşullar altında bir mücadele sürecine giriyoruz" dedi. Konuşması zaman zaman atılan sloganlarla kesilen Gürkan, sözlerine, "Birlik.. Birlik.. Birlik.., Tam bağımsız Türkiye için birlik.." sloganları ile tamamladı. Mitinge Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Marmaris'in belde belediye başkanları da eşleri ile birlikte katıldı.