Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de yaptığı konuşmada, Türkan Saylan Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi aydınları ‘devlet düşmanı’ ilan eden AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Alinur Aktaş’ı şiddetle kınayan ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildiren ÇYDD, “Atatürk Devrimlerini savunan aydınlarımızı ulusal değerlere karşıymış […]

ÇYDD: Alinur Aktaş belediye başkan adayı olamaz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de yaptığı konuşmada, Türkan Saylan Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi aydınları ‘devlet düşmanı’ ilan eden AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alinur Aktaş’ı şiddetle kınayan ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildiren ÇYDD, “Atatürk Devrimlerini savunan aydınlarımızı ulusal değerlere karşıymış gibi göstererek aşağılayan, toplumun bir kısmını ötekileştiren anlayışın ülkemizi bölmek isteyenlere iyi bir malzeme olduğunu, kendisini aday gösterenlere esefle duyuruyoruz. Bursa gibi seçkin insanların yaşadığı tarihi bir şehre bölücü, ayırımcı, toplumu rencide eden bir kişi başkan adayı olamaz. Alinur Aktaş’ın adaylığının iptalini talep ediyoruz” dedi.