TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu, Danıştay'ın Kışladağ Altın Madeni İşletmesi için verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanıp uygulanmadığının...

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu, Danıştay'ın Kışladağ Altın Madeni İşletmesi için verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanıp uygulanmadığının açıklanmasını istedi.

Kurul, "Ege Çevre Platformu'nun başvurusu ile başlayan süreçte, Danıştay Eş-me/İnay köyündeki Kışladağ Altın Madeni için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararın verilmesi ile bölgenin gelecekte yaşanmaz hale gelmesinin önüne geçilmiş, IMF ve Dünya Bankası tarafından hazırlanmış, küreselleşen kapitalizmin daha çok palazlanmasına yönelik politikaları engellenmiş oldu. Ancak biliyoruz ki, Anayasa'da 'yasalar hemen uygulanır' yazsa da öyle olmuyor" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Bergama-Ovacık Altın Madeni sürecini takip ettik. Çok uluslu şirketlerin çıkarı söz konusu olunca Anayasa'nın ve yasaların nasıl yok sayıldığını gördük. Bu sebeple Kışladağ'da da, IMF ve Dünya Bankası politikalarının uygulayıcılarının her türlü yola başvurabileceklerini gördük " denildi.

BETÜL KANSU ANKARA