CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ‘Las Tesis’ dansının sözleri gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı’na hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. Özdemir, “Cezayı kabul etmiyorum. Bu ceza bana değil tüm kadınlara verildi” dedi.

Dans etmek suç değildir

Aycan Karadağ

Aydın’da 9 Şubat 2020 tarihinde yapılan CHP İl Kongresi’nde, CHP Aydın Kadın Kolları tarafından Şili'deki kadınların başlattığı ve dünya çapında yayılan Las Tesis danslı protestosu gerçekleştirildi. Bu protesto sonrası CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'e Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla dava açıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Özdemir’e Cumhurbaşkanı’na hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

BirGün’e konuşan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, “Şili’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yapılan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan Las Tesis eylemini bizde il kongremizde gerçekleştirdik. Orijinal sözlerini söyledik. Ekstra hiçbir şey söylemedik. Cumhurbaşkanı’nın adı bile geçmedi. Ama buna rağmen Cumhurbaşkanı’na hakaretten ceza aldım. Bu cezayı kabul etmiyorum. Bu ceza bana değil tüm kadınlara verilen bir ceza. İstinaf mahkemesine gideceğim. Hukuksal mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Kadın cinayetlerine tepki göstermek için yaptığımız eylemden ceza almak çok üzücü. Kadınlar olarak sinmeyeceğiz, korkmayacağız. Sesimizi daha da gür çıkaracağız. Asla geri adım atmayacağız” dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise, “Kullandıkları cümleler tüm dünyada kullanılan cümleler. Cezalandırılan kadın kolları başkanımız değil, bu tüm kadınlara verilmiş bir ceza. Ayşe Hanım yılmadan, kadın mücadelesine devam edecek. Bizler de bu mücadeleye destek olacağız” diye konuştu.