Karakedi Kültür Merkezi’nde “Darbeye Dur De’’ girişimi tarafından organize edilen toplatıda, yazar Yıldız Ramazanoğlu, DSİP Merkez Komite Üyesi Şenol Karakaş ve Taraf gazetesi...

Karakedi Kültür Merkezi’nde “Darbeye Dur De’’ girişimi tarafından organize edilen toplatıda, yazar Yıldız Ramazanoğlu, DSİP Merkez Komite Üyesi Şenol Karakaş ve Taraf gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Özer darbe girişimleri, medya, muhafazakârlar ve sol üzerine konuştu.

Ramazanoğlu, toplumun birtakım değerleriyle oynamanın kimseye yarar sağlamayacağını belirterek, “85 yıldan beri Cumhuriyet büyük kırılmalar yaşadı. İnsanların farklı talepleri ortaya çıktı, insanlar değişti fakat devlet olduğu yerde duruyor. Devlet kesinlikle değişmedi. İnsanların taleplerini gözardı etti” dedi. Dindarları da eleştiren Ramazanoğlu, “Hepimizin yaptığı hatalardan geri adım atması gerekiyor. Mesela Leyla Zanalar götürülürken dindarlardan kimse ses çıkarmadı. Diyarbakır Cezaevi’nde onca genç kız tecavüzlerden, işkencelerden geçirilirken kimse ses çıkarmadı. Oryantalist bir yaklaşım var. Bu durum kendi ülkemizdeki elitler ve aydınlar tarafından yeniden üretilmeye çalışılıyor. Hepimizi yok etmeye çalışan bir dille boğuşuyoruz. Herkesi ‘darbeye dur de’meye çağırıyorum. AKP’ye karşı da hep birlikte muhalefet yapalım” ifadesini kullandı.

Taraf gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Özer de medyanın tarihinin en büyük yarılmasını yaşadığını ifade ederek, “Medyada yarılma olması iyi bir şey çünkü daha önce bir medya bile yoktu. Tek sesli bir yayın organı. Ama bu yarılma sadece medyada yaşanmıyor. Türkiye’nin kurumlarında da yaşanıyor. Bu ülkede şu anda bütün kurumlar, buna AKP, TSK ve bürokrasi dahil özellikle asker büyük bir yarılma yaşıyor” dedi. Türkiye’de son dönemlerde yaşananların ürkütücü olduğunu belirten Özer “Attığımız manşetlerden birinin yalan olduğu ortaya çıksın, ben başka bir iş yapıp bir daha gazeteye gitmem” ifadesini kullandı. Cezaevindeki zanlılardan birinin ‘zaten bütün demokratları yakında imha edeceğiz’ dediğini anlatan Özer, “Hakikaten korkuyorum. Bu işin nereye gideceği konusunda şüpheler var. Savcılar tehlike altında. Şemdinli savcısı Türkiye dışında. Savcı Öz’e ne olacağı belli değil, savcılar tehlike altında. Keşke bir sabah uyandığımda yazdığımız her şeyin büyük bir yalan olduğu söylense” dedi.

“Vahim bir durumla karşı karşıyayız” diyen DSİP Merkez Komite Üyesi Şenol Karakaş ise “Sol olarak İP’nin, TKP’nin, Halkevleri’nin, DSP’nin, güdümlü sol örgütün bugün içine düştüğü manzaranın büyük güçler çarpışması sırasındaki toplumsal yarılmanın, çok vahim bir yarılmaya tekabül ettiğini görüyoruz. ifadelerini kullandı.

Evrİm Kepenek