MIT İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in yeniden ekonominin başına geçeceği iddialarına ilişkin “Doğru politikaları uygulamaya gücünün yeteceğinden emin olmadığını” söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Daron Acemoğlu'ndan Mehmet Şimşek yorumu

Massachusetts Institute of Technology (MIT) İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, ekonominin başına geçeceği konuşulan eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Moderatörlüğünü finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın üstlendiği “Yakın Gelecekte Dünya ve Türkiye” paneline konuk olan Acemoğlu, Şimşek hakkında, doğru politikaları uygulamaya gücünün olup olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Acemoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler yaptığı Mehmet Şimşek hakkında şöyle konuştu:

“Bence şu anda mümkün değil. Mehmet Şimşek, gelebilecek kişiler içinde kalifikasyonu en yüksek olanlardan bir tanesi fakat burada bahsettiğim politikaları uygulayıp uygulamayacağından, hatta uygulamaya gücünün yetip yetmeyeceğinden emin değilim.”

Acemoğlu, şunları belirtti:

“Türkiye kurumları giderek kötüleşiyor. Kurumsal çöküş, kendi başına olmuyor. Bu çöküş, siyasi hakların çöküşüyle alakalı. Bunların hepsini bir arada görmek lazım. Teknolojinin nereye gittiğine bakmamız lazım. Siyasi, sosyal ve iktisadi kurumlar, teknolojinin gittiği yeri ve teknolojinin ürünlerinin nasıl paylaşıldığını belirler.”