Darp edilip tazminatsız işten atılan Günay Kılıç için dayanışma eylemi

YAŞAR GÖKDEMİR | @yasar_gokdemir

İstanbul Bahçelievler'de bulunan Kanatçı Haydar isimli restoranda haklarını istediği için darp edilerek tazminatsız bir şeklide işten atılan Günay Kılıç için restoranın önünde dayanışma eylemi düzenlendi.

Günay Kılıç'a destek için toplanan grup Kanatçı Haydar'ın önüne geldi.

Islıklarla protesto eden grup, "Kahrolsun patron, yaşasın emekçi", "Faşist patron hesap verecek", "Günay Kılıç yalnız değildir", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Kanatçı Haydar hesap verecek", "Restoran boşalsın direnişe katılsın", "Yaşasın emekçi dayanışması", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", sloganları attı.

darp-edilip-tazminatsiz-isten-atilan-gunay-kilic-icin-dayanisma-eylemi-465775-1.

Haksız şekilde işten atılan Günay Kılıç burada bir basın açıklaması yaptı.

1 Mayıs'ta temel işçi hakkını kullanmak için işe gitmediğini bildirdiğini söyleyen Kılıç, "Aynı günün sabahı saat 10.00'da şef Hüseyin Aygün beni arayıp 'Günay Hanım ise gelmemişsiniz' diyerek işten çıkarmakla tehdit etti. 2 Mayıs günü iş yerime gittiğimde yeni iş sözleşmeleri konuşuluyordu. Avukat tarafından hazırlanan bu sözleşmelerde işçilerin maaşlarına zam yapılacaktı.4 Mayıs günü Ulaş Aslan beni çağırarak 'Sana 10 gün zaman tanıyorum. Burada kalıp kalmayacağını senin tavrın belirleyecek' dedi. 4 Mayıs günü Erkan Duman beni çağırarak iş akdime son verildiğini ve masanın üzerinde duran sözleşmeleri imzalanan gerektiği söyledi. Ben bu dayatmayı kabul etmedim ve hiçbir sözleşmeyi imzalamadım" diye konuştu.

Kılıç, söyle devam etti: "Yapılan emek hırsızlığını dile getirdiğim için şefler ve müdürler üstüme yürüdü. Murat Doğan adındaki müdür arkadan boğazını tutup ağzımı kapatarak beni nefessiz bıraktı. Var gücüyle şiddet uygulayarak bana zor anlar yaşattı. Arkadaşlarım yaşanan şiddeti görünce olaya müdahale ettiler. Haksızlığı yüzlerine vurduğum için Savaş Aslan adlı patron bana 'Şov yapma' dedi. Fiziki müdahaleye devam edip beni aşağıya götürdüler. Olayın ardından Ulaş Aslan, Erkan Duman ve Hüseyin Duman adıma suç duyurusunda bulundu."

Yaşadığı şiddetten dolayı darp raporu aldığını ifade eden Kılıç, "Bu iş yerinde yaşanılan adaletsizliklere, emek hırsızlığına karşı susmayacağımı ve hiçbir patrondan kormadığımı mücadele ederek gösteriyorum. Bu iş yerinde birçok adaletsizlik yaşanıyor. Ben sadece hakkımı geri istiyorum. Yaşanılan mobinglere göz yummadığım için beni işimden ettiler. Hakkımı geri istiyorum ve her hafta cumartesi saat 19.00'da burada olacağız" şeklinde konuştu.