Darülacaze’de mobbing hastanelik etti!

İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Darülaceze Başkanlığında çalışan A.B. adlı sağlık emekçisinin, başhekimin hakaretleri nedeniyle intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre, sürekli olarak çalışma yeri değiştirildiği için bu sabah Başhekim ile görüşen işçi, hakarete maruz kaldı. Görüşmenin ardından başını cam kapıya vurarak kendine zarar veren işçi, arkadaşları tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

SES ÜYELERİNDEN PROTESTO
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Darülaceze’nin önünde eylem yaparak çalışanlara yönelik mobbing uygulamalarını protesto etti. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yelekçi’nin de destek verdiği açıklamada, “Mobbing uygulamasına hayır” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan Darülaceze çalışanı Sevim Özgenç, “Çalışanlar olarak son beş yıldır büyük baskılarla karşı karşıyayız. Mevcut yöneticiler tarafından sürekli hakaret, aşağılama ve psikolojik baskı altında tutuluyoruz. Yer değişiklikleriyle ya da iş vermeme şeklinde keyfi uygulamalarla işimizi bırakmaya ya da emekli olmaya zorlanıyoruz. Ağır iş koşulları nedeniyle psikolojik olarak iyi durumda olmayan biz çalışanlar, intihar edecek noktaya getiriliyoruz” dedi.

‘MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ'
CHP Milletvekili Gülay Yelekçi de bir çalışanın mobbing nedeniyle hastanelik olduğuna dikkat çekerek “Bu yapılan mobbing uygulamasıdır. Darülaceze’de çalışan çok sayıda insana yapılmaktadır. Bununla ilgili Ankara’ya döner dönmez bir soru önergesi hazırlayacağız. Çalışanlarımız yalnız değildir, biz onların arkasındayız” diye konuştu.