Datça'da  'Kavakdibi Demokrasi Evi' açıldı

Mehmet ERDAL

Bir dönem Bülent Ecevit'in kesinleşmiş cezasını yatmak istemesi nedeniyle ünlenen Datça’daki eski cezaevi'nin bulunduğu yerde uzun süredir sürdürülen restorasyon çalışmaları nihayet sonuçlandı. Gazeteci Ahmet Taner Kışlalı'nın 22. ölüm yıl dönümünde, aynı yerde, çok kapsamlı 'Kavakdibi Demokrasi Evi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa Datça halkının yanı sıra Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı, CHP Milletvekili Musa Çam, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve belediye personeli katıldı. Açılışın ilk bölümünde, heykeltıraş Elbruz Denge tarafından Ahmet Taner Kışlalı anısına yapılan 'Fikir Sağlığı' anıtının açılışı yapıldı. Burada Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, heykeltıraş Ebruz Denge, A.Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı, CHP Milletvekili Musa Çam ve Ahmet Taner Kışlalı'nın okul arkadaşı emekli bir vali kısa birer konuşma yaptılar.

İkinci bölümde, ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun bağışladığı 4039 kitaptan oluşan 'İbrahim Çiftçioğlu Kütüphanesi'nin açılışı yapılmadan önce belediye başkanı Gürsel Uçar, yerine 'Kavakdibi Demokrasi Evi'nin yapıldığı eski cezaevi ile ilgili kısa bir bilgi verdi.

'Kavakdibi Demokrasi Evi'nin açılışı, bölgeye adını veren 350 yıllık ve 50 yıllık 2 kavağın yanı sıra bugün dikilen 3. kavak ağacından ve verilen kokteylden sonra sona erdi.

datca-da-kavakdibi-demokrasi-evi-acildi-935024-1.