‘Davaya müdahil olmak istiyorum’

BURCU CANSU / burcucansu@birgun.net

Kendi ekibinin yaptığı işkenceleri gizlemek için bir ekibe sahte belge düzenletip diğerine Onur Yaser Can’ı sürekli fiziki takip altında tutturarak moralinin son derece bozulmasına sebep olan Hakan Aydın darbe girişiminin ardından başlatılan operasyon kapsamında Urfa’da tutuklandı. Altı yıl önce İstanbul Narkotik Şube’de gözaltına alınarak çıplak aramaya maruz kalıp sözlü ve fiziki polis şiddetine uğramasının ardından hayatına son ​veren Onur Yaser Ca​n ve eşi Hatice Can’ın intihara sürüklenmesinde önemli rol oynayan Aydın’ın tutuklanmasına ilişkin BirGün’e konuşan Baba Mevlüt Can, “Bu davaya müdahil olmak istiyorum. Eğer müdahil olursam, Aydın’ın bir örgüt kurduğunu ve örgüt halinde çalıştığını, bütün suçlarını da zamanı geldiğinde bir başka ekibin üzerine attığını söyleyeceğim. Müdahil olmam en makul yol” dedi.

Onur Yaser Can’ın, “Gözaltında çırılçıplak soyuldum. Duvara yaslanmamı söylediler… Bir süre çömeltilerek bekletildim. Bu süreçte ağlayan, polislere yalvaran bir kişinin sesi dinletildi, tokatlandım, sözlü olarak aşağılandım. Polislerden biri beni telefonla emniyete çağırdı ve önceki ifademden farklı bir ifade imzalattılar. Muhbirlik yapmam söylendi​“ notu​ ile yaşadığı işkenceyi gözler önüne serilmiş, ailesinin bütün ısrarlarına rağmen davadaki “organize” işleyişin üzeri örtülmüştü. İşkence soruşturmasında kamera görüntülerini izlemeden ​ “​takipsizlik​“​ kararı veren ​ve Cemaatçi olduğu gündeme gelen Savcı Muammer Akkaş’​ın 17-25 Aralık sonrası yurt dışına kaçmasının ardından şimdi de Gülen Cemaati’ne yapılan operasyonlar kapsamında işkence yapan ekibin başındaki polis Hakan Aydın tutuklandı. Yıllardır bu davada adaletsizlik ve hukuksuzluk olduğuna vurgu yapan Mevlüt Can, sosyal medya hesabından, İşkence soruşturmasında kamera görüntülerini izlemeden takipsizlik kararı veren savcı Cemaatçi Muammer Akkaş’tı. Tesadüf?​“ diye sordu.

Akkaş, Aydın’ı ‘akladı’

Mevlüt Can, “Onur Yaser Can’a işkenceyi yapan ekibin başı ve herkese aynı ifadeyi verdiren o sırada Komiser ol​up​ sonra da tayini çıkması nediyle Urfa Virenşehir’e giderek Başkomiser olan Hakan Aydın 21 Temmuz’da FETÖ terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile tutuklandı. Onur’u kendisi ve ekibinin yakalamasına rağmen​ ​başka bir ekibin yakaladığını​ söyleyen, ekibinin işkenceyi görmedi​ği şekilde motamod ifade vermesine neden olan, ikinci bir ekibe sahte evrak düzenlettiren​, üçüncü ekibe Onur’u sürekli takip ettiren Aydın’ın sadece tanık olarak ifadesi alın​dı. Gerek idari gerekse adli olarak olarak şüpheli olarak ifadesi alınmadı. Zaten o sıralarda ​ifade 17-25 Aralık Savcısı olarak​ tanınan Mua​m​mer Akkaş’a geçince Aydın’a hiç bir zaman suç yüklenmedi ve takipsizlik kararı verildi​“ diye konuştu. ​