Davutoğlu: 7 Haziran sonrasında 'terör' siyasetine yöneldiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşması şöyle:

"Hiç şüpheniz olmasın ki, bu saldırılar Türkiye'nin önünü kesmek için yapılıyor. Türkiye'de 13 yıldır devam eden huzur ve istikrarı ortadan kaldırmak için yapılıyor. 1 Kasım'da gerçekleşecek seçimleri etkilemek, milletimizin sandığa yansıyacak iradesini zaafa uğratmak için yapılıyor. Türkiye'nin seçimlerden sonra istikrarlı ve güçlü bir hükümete ulaşmasını engellemek için yapılıyor. Türkiye 13 yıldır, imza attığımız büyük başarılarla, hayata geçirdiğimiz projelerle, sizlerin sayesinde, verdiğiniz destek sayesinde şaha kalktı. Ancak bu yürüyüşe çelme takmak istediler. Rant kapıları bir bir kapananlar, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, zenginleşmesini istemediler. Bundan rahatsız oldular. Türkiye'nin istikrarını bozmak için hesaplar yaptılar, tuzaklar kurdular. Susacağımızı, bu yüz binlerin sineceğini, bu yoldan vazgeçeceğini zannettiler. Biz çıktığımız yoldan geri döner miyiz? Bu tuzaklar karşısında köşemize çekilir miyiz? Meydanı bu alçaklara bırakır mıyız? İşte İstanbullularla birlikte, 78 milyonla birlikte dimdik durduk. Sizlerin hayır duaları, destekleri sayesinde dimdik durduk."

"Nişantaşı'ndan Kandil'e köprüler kuruyorlar"

Bu ülke üzerinde yapılması istenen ameliyatı, kurdukları planları, tuzakları bir bir anlatmak istediğini aktaran Davutoğlu, "Gezi" olaylarına değinerek, bu olaylarda başarılı olamayanların 17-25 Aralık operasyonlarını devreye soktuğunu anlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu ülkeyi hainlere hem milletin hem de kendilerinin yedirmediğini dile getirerek, "Ama bu şer cephesi vazgeçmedi. Gezi kalkışmasının bir benzerini Kobani bahanesiyle yapmaya kalktılar. Tam Cumhurbaşkanlığı makamına Cumhurbaşkanımız oturmuşken, yeni hükümet kurulmuşken, birden malum eş başkan talimat verdi. Hani şimdi, 'Katil devlet' diye küstahça konuşan adam, o zaman Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkmaya davet etti. Silahlanmaya davet etti" ifadelerini kullandı.

Devletin ne kadar 'merhametli' olduğunu meydanlardan hep paylaştıklarını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Eski devlet değil bu. 90'lı yıllarda faili meçhullerin olduğu dönem değil. Şimdi devletle milleti buluşturan AK Parti kadrolarının kurduğu kudretli Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kobani'de DAEŞ teröründen kaçan yüz binlerce kişiye kucak açan Türkiye'nin sokaklarını karıştırdılar, vatandaşlarını hedef aldılar. 50 vatandaşımız hani Yasin Börü ile simgelenen o gencecik bedenler, onlar tarafından katledildi. Baktılar ki AK Parti bu tür oyunlarla devrilmiyor, bu sefer başka bir planı devreye soktular. Emanet oylarla, yalan ve iftiralarla bu kardeşliği, birlik ve beraberliği bozmak için hain bir senaryoyu harekete geçirdiler. Şimdi de Nişantaşı'ndan Kandil'e köprüler kuruyorlar. Onlar nefret köprüleri, onlar şiddet, terör köprüleri kursunlar. Biz gönül köprüleri kuruyoruz. Türkiye'nin her köşesini birleştirecek gönül köprülerini kurmaya hazır mısınız? Türk'ü Kürt'e, Zaza'yı Arap'a, Sünni'yi Alevi'ye ebediyen kardeş kılmaya var mısınız?

Ellerindeki medya gücünü kullanıp 40 yıllık terör örgütünü barış havarisi gibi gösteriyorlar. Doğu'da terörü kutsayanları, terörün en has destekçilerini makyajlıyorlar, allıyorlar, pulluyorlar barış güvercini yapmaya çalışıyorlar. Allah aşkına terörden barış güvercini olur mu? Allah aşkına bir sabah Diyarbakır'da bir çorbacıyı tarayıp, orada garson Şehmuz'u, çorba içen Osman Bey'i, Türk, Kürt demeden katledenden barış güvercini olur mu?"

"Milletin zekasına hakaret ediyorlar"

Davutoğlu, milletin kaderini, "blok siyaseti" diyen CHP'ye, "hayır siyaseti" diyen Bahçeli'ye, "terör siyaseti" uygulayan HDP'ye bırakmayacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör siyasetine yöneldiler 7 Haziran'dan sonra. HDP kadar samimiyetsiz bir siyasi oluşum daha gelmemiştir. Bu partinin yöneticileri, temsilcileri mütemadiyen yalan söylüyorlar. Milletin zekasına hakaret ediyorlar. 'Türkiye partisi olduk, oluyoruz, olacağız' diyerek, millete şirin görünmek istiyorlar sonra da Türkiye üzerinde operasyon yapan dış mihrakların terör oyununa alet oluyorlar. Bir açıklama yapıyorlar, Kandil'den tepki gelince çark ediyorlar. Türkiye'nin batısında farklı, doğusunda farklı konuşuyor, farklı davranıyorlar. Bir de utanmadan, sıkılmadan çatışmaların sorumluluğunu AK Parti'ye yüklüyorlar."

Davutoğlu vatandaşlara, "Ne olur gece gündüz 1 Kasım'a kadar çalışın. Dostlarınıza, komşularınıza, herkese anlatın. Ama bir daha bu kardeşinizi Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye gitmek zorunda bırakmayın. Bir daha onların 'hayır' diyen sesini duymak zorunda bırakmayın. İnşallah bütün bu blok, hayır, terör siyasetine karşı 1 Kasım'da birlik siyaseti mutlak surette zafer kazanacak" diye seslendi.

Başbakan Davutoğlu, "Allah'ın izniyle 1 Kasım'da sizlerden emaneti alacak, tıpkı geçmişte yaptığımız gibi reform üstüne reform yapacağız. Özgürlükçü, katılımcı demokrasiyi esas alan Türkiye'ye yakışan yepyeni bir anayasa yapacağız" şeklinde konuştu.(AA)