Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, televizyonların kendilerine yasaklandığını belirtti. Davutoğlu, "Bir gün Tayyip Erdoğan ile karşılıklı oturup konuşsak, tartışsak televizyonda gerçek ortaya çıkar. Ama cesaret edemezler" dedi.

Davutoğlu: Erdoğan ile televizyonda tartışsak gerçekler ortaya çıkar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mersin’deki ziyaretlerine dün Erdemli ilçesinde devam etti.

Sokakta karşılaştığı bir yurttaşın, “Türk Lirası hızlı bir şekilde değer kaybediyor, nasıl çözeceğiz?” sorusu üzerine Davutoğlu, “Bunların 2 temel sebebi var. Merkez Bankası’nın başında da, Hazine’nin, Maliye’nin başında da bu işi bilmeyen cahil adamlar var. Hiç bilmiyorlar. İşin ehlini getireceğiz. Ben başbakanlığı bıraktığımda dolar 2 lira 80 kuruştu. Türkiye aynı Türkiye’ydi. İkincisi de yolsuzluklar. Bu memleketin hazinesinin kanını emiyorlar. Bütün bunları durduracağız. Yolsuzlukları engelleyeceğiz" ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile televizyonda tartışma çağrısında bulunan Davutoğlu, “Televizyonları yasakladı bize bunlar. Herkes bize saldırma hakkına sahip, hâlâ çıkarmıyorlar. Biz çıkmak istemediğimizden değil. Bir gün Tayyip Erdoğan ile karşılıklı oturup konuşsak, tartışsak televizyonda gerçek ortaya çıkar. Ama cesaret edemezler” diye konuştu.

ERDOĞAN 'İMZALAMAM' DEDİ

Mersin Cemevi’ni de ziyaret eden Davutoğlu, "Alevi vatandaşlarımızın taleplerini hükümet programına, 1 Kasım seçim beyannamesine koyduk. İlk üç aylık reform paketinde, Sayın Erdoğan ile aramızdaki ihtilaf konularından biri de Alevilerle ilgili atılması gereken adımlardı. Vatandaşlara söz verdim, şunları şunları yapacağız. cemevlerinin statüsüyle ilgili adım atacağız. Kesinlikle elektrik borçları her türlü ayrımcılığa son vereceğiz. ‘Gelirse imzalamam’ dedi. Ve o zaman Diyanet İşleri Başkanı da destek verdi, savundu. Alevi vatandaşlarımızın isteklerinin çözüme kavuşturulması devletin bir borcudur" ifadelerini kullandı.