Davutoğlu Başbakan olduktan sonra ABD Başkanı Barack Obama ile ilk kez görüştü. İki ismin Suriye ve Irak gündemine dair konuştuğu bildirildi

Davutoğlu ile Obama ilk defa görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya’da gerçekleştirilen G20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Görüşmede Suriye ve Irak meselesinin ele alındığı bildirildi.

Davutoğlu, G20 Zirvesi başlamadan hemen önce Obama ve İngiltere Başbakanı Cameron ile kısa süre sohbet etti. Öğle yemeğinde ise Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma ile Davutoğlu aynı masada oturdu. Davutoğlu’nun Başbakan olduktan sonra ilk kez bir araya geldiği Obama ile görüşmesinde Suriye ve Irak meselesi üzerinde durulduğu bildirildi. Görüşmede, Başbakan Davutoğlu’nun, Obama’ya, Myanmar’da, Müslüman topluluğun haklarına saygı gösterilmesi tavsiyesinde bulunduğu konuşmasından dolayı da teşekkür ettiği kaydedildi. Myanmar’ı ziyaret eden ABD Başkanı Obama, Arakan Müslümanlarının dünyada en çok zulüm görmüş halklarından biri olduğunu söylemişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Güney Kore ve Endonezyalı liderlerle de bir araya gelen Davutoğlu’nun, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.