Katıldığı programda seçmene çağrı yapan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, mütedeyyin kesime seslendi. Davutoğlu, "Elinizi vicdanınıza koyun ve 29 Mayıs sabahı, her gün çürütülen bir din ve ahlak anlayışını sürdürmemek için değişimden korkmayın" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Davutoğlu: Mütedeyyin kesime yalvarıyorum; değişimden korkmayın
Fotoğraf: AA

Türkiye, yarın (28 Mayıs) sandık başına giderek yeni dönemde Cumhurbaşkanı koltuğunda oturacak ismi seçecek. 

Tarihin en kritik oylamaları arasında olan seçimler öncesinde siyasi parti liderleri de seçmene çağrılarını sürdürüyor. Bu kapsamda dün akşam (26 Mayıs) TV5 yayınında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, değişim çağrısını yineledi.

"Mütedeyyin kesime yalvarıyorum" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Elinizi vicdanınıza koyun ve 29 Mayıs sabahı, her gün çürütülen bir din ve ahlak anlayışını sürdürmemekte, değişimden korkmayın."

Davutoğlu, özetle şöyle konuştu: "Mütedeyyin kesime yalvarıyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve 29 Mayıs sabahı, her gün çürütülen bir din ve ahlak anlayışını sürdürmemek için değişimden korkmayın. Biz buradayız. Vicdanınızdan kopmaktan korkun, güçten kopmaktan korkmayın. Gücü kaybederseniz tekrar kazanırsınız. Vicdanınızı kaybederseniz, bırakın Müslüman olmayı insan olma vasfını yitirirsiniz."