Başbakan Ahmet Davutoğlu 13 yılda sosyal yardım alan vatandaş sayısının artmasını 'başarı' olarak gösterdi.

Davutoğlu yoksulluğu rakamlarla doğruladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP dönemindeki 13 yılda sosyal yardım alan vatandaş sayısının arttığını söyledi. Rakamlar da Davutoğlu'nu doğruluyor. Uzmanlar ise, bir ülkede sosyal yardıma ihtiyaç duyanların sayısındaki artışın, halkın yoksullaşmasının göstergesi olduğunu söylüyor.

13 YILLIK VERİLER BAŞBAKANI DOĞRULUYOR
Davutoğlu, “2002 yılında Türkiye genelinde sosyal yardım ulaşan hane sayısı sadece 991 bindi. Bu rakam bugün itibariyle 3 milyon 6 bine ulaşmıştır.” dedi.

SOSYAL YARDIM İHTİYACININ ARTMASI YOKSULLUK GÖSTERGESİ
Cihanın haberine göre; Ahmet Davutoğlu, KADEM'in Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği ‘Çalışan Kadınlar Buluşması'na katıldı. Davutoğlu, "Eski Türkiye’de devlet, anayasasında yazmasına rağmen sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiremiyordu. Sosyal yardımlar adeta ihmal edilebilir düzeydeydi. 2002 yılında Türkiye genelinde sosyal yardım ulaşan hane sayısı sadece 991 bindi. Bu rakam bugün itibariyle 3 milyon 6 bine ulaşmıştır. Bizim sosyal yardımlarla ilgili anlayışımız şu olmuştur. Ülke ne kadar gelişirse gelişsin devlet kazandığını milletle paylaşmalıdır. Devletin zengin, milletin fakir olduğu bir konjonktür bütün huzursuzlukların kaosun kaynağıdır. Bu sosyal yardımlar vatandaşa bir lütuf değil bir ikramdır. Devletle millet arasındaki bağın güçlendirilmesini sağlayan bir cemiledir. Gelişmiş ülkelerde bu tür pek çok destek kalemleri vardır. Bakmayın siz ülkeyi büyütecek, gelirini artırıp fazlasını halkla paylaşacak ufku, kabiliyeti olmayanların sözlerinin hiç itibar etmeyin. Onlar, yardımlaşma güzelliğinin inceliğini kavrayacak incelikte olmayıp kömür, makarna edebiyatı yapanlardır. Bu 13 yılda pek çok hizmet, büyüme, ilerleme oldu. Elbette bu değişimden dönüşümden, kadınlarımız da kızlarımız da aile müessesemiz de payını aldı." şeklinde konuştu.