Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından artan gıda fiyatlarına tepki gösteren Dayanışma Gıda Tüketim Kooperatifi, yaşanan duruma tepki gösterdi. Kooperatif, söz konusu dayanışma çağrısında bulundu

Dayanışma Gıda Tüketim Kooperatifi’nden artan gıda fiyatlarına tepki

Dayanışma Gıda Tüketim Kooperatifi bir açıklama yayınlayarak koronavirüs nedeniyle artan gıda fiyatlarına tepki gösterdi.

Yaşanan durumun kriz anlarının fırsata çevrildiği ahlaksız bir tutum olarak nitelendirildiği açıklamada, durumun düzeltilebilmesi için dayanışma çağrısında bulunuldu.

Dayanışma Kooperatifi tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Koronavirüs nedeniyle artan gıda fiyatlarını öfkeyle izliyoruz. Kapitalizmin bu ahlaksız tutumu, kriz anlarını fırsata çevirmesi, çürümekte olan insanlığın bir göstergesidir.

Bu durumu tersine çevirmek, bireysel kurtuluşun mümkün olmadığı ancak ve ancak birbirimize muhtaç olduğumuzu, bu olağanüstü zamanlarda dayanışma ağlarını geliştirerek daha güzel bir dünya kurabileceğimize inanıyoruz.

Dostlarımızı uyarıyoruz; şuan için gıdada bir kriz yok. İsteyen istediği zaman bu ürünleri tedarik edebilir. Özellikle bu tür kriz zamanlarında, fazla ürün aldığınızda, başkasının hakkını gasp edeceğinizi düşünün ve ona göre ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Farkında olmadan krizleri bazen kendi kendimize yarattığımız oluyor. Bu gibi durumlarda en büyük ihtiyacımız dayanışma. Komşunuzun sağlığı aynı zamanda sizin sağlığınızdır."