DBP'nin Ankara'daki genel merkez binası ile Diyarbakır Genel Merkez Danışma Bürosu ve birçok il binasına gerçekleştirilen polis baskınlarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile aralarında yöneticilerin de olduğu 13 partili gözaltına alındı. Gözaltıların ardından İstanbul Beyoğlu'ndaki HDP İl Binası da polis ablukasına alındı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gözaltılara, "Diyalog yerine zulmü seçtiğinize göre bunun siyasi sonuçlarını da peşinen kabul etmiş oluyorsunuz. Hayırlısı olsun!" diyerek tepki gösterdi.

DBP genel merkezi ve il binalarına polis baskını: Çok sayıda gözaltı
Fotoğraf: DBP Twitter paylaşımı

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Ankara'da bulunan genel merkez binası ile Diyarbakır'da bulunan Genel Merkez Danışma Bürosu ve birçok il binasına polis baskını düzenlendi. Eski Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gözaltılara tepki gösterdi.

9 ilde yapılan baskınlarda, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile aralarında yöneticilerin de olduğu 15 DBP'linin gözaltına alındığı belirtildi.

HDP ve DBP'nin sosyal medya hesaplarından baskınlarla ilgili paylaşımlar yapıldı.

DBP, Ankara Genel Merkez Danışma Bürosu'na yapılan baskını resmi sosyal medyadan yaptığı paylaşımla şöyle duyurdu:

"Bu sabah Ankara Genel Merkezimiz, Amed Genel Merkez Danışma Bürosu ve bir çok İl binamız basıldı. Eş Genel Başkanımız Keskin Bayındır ve bir çok parti yöneticimiz gözaltına alındı. Faşizm şunu bilsin ki, baskı politikaları asla sonuç vermeyecektir"

DBP'nin bir diğer paylaşımında ise DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın gözaltına alınma görüntüleri yer alıyor.

Videolu paylaşıma, "Baskılarla, gözaltilarla siyasi soykırım operasyonlarıyla, bizleri yıldaramayacağınızı bir çok defa deneyimlediniz. Faşizme boyun eğen, geri adım atan tek bir Kürt göremeyeceksiniz, buna siyasi ömrünüz yetmeyecek" notu düşüldü.

HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da yapılan gözaltılara tepki gösterdi.

Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "AKP'nin yargı eliyle seçim çalışması devam ediyor. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayırdır ile çok sayıda partili, ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Diyalog yerine zulmü seçtiğinize göre bunun siyasi sonuçlarını da peşinen kabul etmiş oluyorsunuz. Hayırlısı olsun!" ifadelerini kullandı.

İşlemlerinin devam ettiği belirtilen partililerin içlerinde; DBP Antep İl Eş Başkanı Ethem Ünal ve diğer DBP Antep İl Eş Başkanı Zeliha Aslan'ın da bulunuyor.