Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili süreci bulandırmaya çalışanlara itibar edilmemesini isteyerek, "Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

DDK Başkanı Arıncı'dan KPSS açıklaması

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Arıncı, iptal edilen KPSS ile ilgili asılsız haberler yapıldığı ve iddiaların ortaya atıldığı açıklaması yaparak, bizzat bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

Arıncı'nın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"Sosyal medyada ve bazı haber mecralarında, iptal edilen KPSS ile ilgili kurumumuz kaynak gösterilerek bazı asılsız haberler paylaşılmaktadır. Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz. Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye, kamuoyunu bizzat bilgilendirmeye devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edildi.

Sosyal medya ve basında gündeme gelen iddiaları yalanlayan açıklanmasından saatler sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceme talimatı verdi ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

Devlet Denetleme Kurulu, iddialarla ilgili incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da soruşturma başlattı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurul olarak inceleme başlattıklarını duyurdu. Polis Yediiklim Yayınları'nın iki merkez binasına baskın yaparak dokümanlara el koydu.

İddiaların ardından başlatılan soruşturmalar sürerken, 31 Temmuz günü gerçekleştirilen KPSS'nin tüm oturumları iptal edilerek, sınavın tekrar yapılacağı açıklandı.