Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Ali Haydar Ben, İstanbul’da dün sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı.  10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Serdar Ben’in kardeşi de olan Ali Haydar Ben’in neden gözaltına alındığına dair bilgi verilmedi. İstanbul İHD Şubesi’nde yapılan açıklamada Ali Haydar Ben’in derhal serbest bırakılması istendi. Açıklamada, “Federasyon genel başkanımız AKP’nin baskıcı ileri demokrasi safsatasının son kurbanı […]

DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben gözaltına alındı

Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Ali Haydar Ben, İstanbul’da dün sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. 

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Serdar Ben’in kardeşi de olan Ali Haydar Ben’in neden gözaltına alındığına dair bilgi verilmedi.

İstanbul İHD Şubesi’nde yapılan açıklamada Ali Haydar Ben’in derhal serbest bırakılması istendi.

Açıklamada, “Federasyon genel başkanımız AKP’nin baskıcı ileri demokrasi safsatasının son kurbanı olmuştur. Bizler Dersim halkının örgütlü gücü olan Dersim Dernekleri Federasyonu olarak her türlü gözaltı, baskı ve yıldırma politikalarını pervasızca hayata geçirilmesini kınıyor, Genel Başkanımız Ali Haydar Ben’in bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Dersim halkının da Dersim’in dilini kültürünü inancını ve coğrafyasını savunan DEDEF genel başkanına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Dersim halkının örgütlü gücünün AKP’ye boyun eğmeyeceğini ve onun tüm kirli oyunlarını boşa çıkaracağına inanıyoruz” denildi.