Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin Dekanı Mustafa Ali Sarılı’nın eşi Özgül Sarılı, bölümde ‘doktor öğretim üyesi’ olarak göreve başladı.

Dekan eşine özel kadro

Berkay SAĞOL

Daha önce MHP MYK üyesi ve eski Milletvekili Deniz Depboylu’nun oğlu Kağan Depboylu’nun torpille araştırma görevlisi yapıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi benzer bir iddiayla gündemde. Bu kez de üniversitede bir dekanın eşi, özel ilanla doktor öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 8 Temmuz tarihinde açılan akademik ilanda, üniversiteye 127 akademisyen alınacağı duyuruldu. İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nün “Maliye Teorisi Anabilim Dalı” için açılan doktor öğretim üyesi kadrosuna, Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın eşi Özgül Sarılı atandı.

Maliye Teorisi Anabilim Dalı için açılan ilanda, “İlgili alanda doktora yapmış olmak. Türkiye'de vergi uyuşmazlıklarının çözümlenmesinde uygulanan barışçıl çözüm yolları konusunda çalışmaları olmak” şartları arandı. Prof. Dr. Sarılı’nın o dönem öğretim görevlisi olan eşi Özgül Sarılı’nın, “Türk Vergi Hukuku’nda uzlaşma müessesesinin işleyişinin açısından değerlendirilmesi: Aydın iline yönelik ampirik bir analiz” başlığında bir doktora tezi ve “Türkiye’de vergi uyuşmazlıklarında idari çözüm yolu olarak izaha davet uygulaması” başlıklı bir makalesi bulunuyor. Özgül Sarılı, kadroya başvurduğunda üniversitenin Sultanhisar Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

AKP’DEN ADAY ADAYI

Prof. Dr. Mustafa Sarılı ise Rektör Yardımcılığı görevinde bulunurken 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi AKP'den milletvekilliği adaylığına başvurmuş ve bu yüzden görevinden istifa etmişti. Sarılı, “bilimle siyaseti birleştirmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla siyasete atıldığını” belirtmişti. Aday gösterilmeyen Sarılı, 2019 yılının mayıs ayında dekanlığa getirilmişti.