Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından İktisat Fakültesi için açılan ilanın, İktisat Fakültesi Dekanı Mustafa Ali Sarılı’nın eşine özel olduğu iddia edildi. Dekan Sarılı AKP’den vekil aday adayı olmuştu.

Dekanın eşine kadro iddiası

Berkay SAĞOL

Daha önce MHP MYK üyesi ve eski milletvekili Deniz Depboylu’nun oğlu Kağan Depboylu’nun torpille araştırma görevlisi yapıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ), şimdi de dekanın eşine özel ilan açıldığı iddia edildi.

ADÜ Rektörlüğü tarafından 8 Temmuz tarihinde açılan akademik ilanda, üniversiteye profesör, doçent veya doktor öğretim üyesi olmak üzere 127 akademisyen alınacağı duyuruldu. Aydın İktisat Fakültesi Maliye Bölümü, Maliye Teorisi Anabilim Dalı için açılan doktor öğretim üyesi kadrosunun Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın eşine açıldığı ileri sürüldü.

Açılan ilanda, “İlgili alanda doktora yapmış olmak. Türkiye'de vergi uyuşmazlıklarının çözümlenmesinde uygulanan barışçıl çözüm yolları konusunda çalışmaları olmak” şartları arandı.

Prof. Dr. Sarılı’nın öğretim görevlisi olan eşi Özgül Sarılı’nın, “Türk Vergi Hukukunda uzlaşma müessesesinin işleyişinin meslek mensupları açısından değerlendirilmesi: Aydın iline yönelik ampirik bir analiz” başlığında bir doktora tezi ve “Türkiye’de vergi uyuşmazlıklarında idari çözüm yolu olarak izaha davet uygulaması” başlıklı bir makalesi bulunuyor. Sarılı aynı zamanda ADÜ Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

ADÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Aydıner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ADÜ Rektörlüğüne yönelik olarak, “Dekan kendi karısını kendi bölümüne öğretim üyesi olarak almak için adrese teslim ilan verilmesini istemiş, siz de yerine getirmişsiniz. İlandaki AİF maliye bölümü için kadro dekanın karısı içinmiş. Bu doğru mu?” dedi.

AKP'DEN ADAY ADAYIYDI

Prof. Dr. Mustafa Sarılı, ADÜ'de Rektör Yardımcılığı görevinde bulunurken 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi AKP'den milletvekilliği adaylığına başvurmuş ve bu yüzden istifa etmişti. Sarılı bilimle siyaseti birleştirmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla siyasete atıldığını belirtmişti. Sarılı Mayıs 2019'da dekanlığa getirilmişti. Sarılı'nın kardeşi Cafer Sarılı ise Çorlu Kaymakamı olarak görev yapıyor.

Mustafa Ali SarılıMustafa Ali Sarılı

MYO’DA DA ÖZEL İLAN

Aynı ilanda Koçarlı MYO, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Laboratuvar Teknolojisi Anabilim Dalı için açılan ilanda ise, “Akdeniz Meyve Sineği ve Zeytin Sineği konularında çalışması olmak” şartı arandı.

YÖK Akademik’in verilerine göre, şartları karşılayan kişi ise ADÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışan F.K.A. Akademisyenin, “Akdeniz Meyve Sineği’nin kitlesel tuzaklanmasında tuzak yüksekliği, tuzak yönü ve sarı rengin etkisi” ile “Akdeniz Meyve Sineği Ceratitis Capitata Wiedemann Diptera Tephritidae ile mücadelede bazı cezbedicilerin kitlesel tuzaklamada etkileri” isimli bildirileri bulunuyor. F.K.A.’nın aynı zamanda, “Aydın ili zeytin alanlarında zeytin sineği (Bactrocera oleae Gmel.) (Diptera:Tephritidae)'nin populasyon dalgalanmaları, parazitoitleri ve organik zeytin yetiştiriciliği ile uyumlu savaş yöntemleri üzerinde çalışmalar” başlıklı doktora tezi var. Zeytin Sineği’yle ilgili tez dışında da, “Aydın ili zeytin alanlarında Zeytin Sineği Bactrocera oleae Gmel Diptera Tephritidae’ne karşı mücadelede kitlesel tuzaklama uygulamalarının etkisi” ve “Zeytin Sineği ile mücadelede kitlesel mücadele çalışmaları” başlıklı bildirileri bulunuyor.