‘Delikanlıysan çık’ çaresizliği üzerine imdada 'iyi hacker'lar yetişti: Fuat Avni’yi bulacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “delikanlıysan çık ortaya” demişti, Çorlu’da bir grup “iyi hacker” ise kolları sıvadı.

Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği isimli bir kuruluş kuran 20 kadar hacker hedeflerini ise, müstear isimli hesabından paylaştığı kulis bilgileri sonrası Twitter fenomenine dönüşen Fuat Avni’yi bulmak olarak koydu.

Tespit edilemeyecek hiçbir sosyal medya kullanıcısının olmadığını söyleyen Dernek kurucularından Vahap Eren, “son zamanlarda, hepimizin sosyal medyada fenomen olmuş, her ilde operasyonları önceden açıklayan bir Fuat Avni gerçeği yaşanmaktadır. Bunun tespit edilmemesi bile bu konuda ülke olarak bilgi güvenliği konusunda ne kadar zayıf olduğumuzu da göstermektedir” dedi.

Tüm bu nedenlerle “delikanlıysan çık” noktasına varan “çaresizlik” üzerine ellerini taşın altına koymaya karar verdiğini söyleyen Eren, “Bu konudaki bunca bilgi ve birikime sahip olup da bir şey yapmadan durmamız düşünülemez. Bu yüzden kuralsızlığı engellemek, sistemlerin düzgün çalışmasını sağlamak için biz de bilgi ve birikimimizle sorumluluğumuzun gereği ortaya çıkmak zorundaydık” diye konuştu
Eren ayrıca İsrail ve ABD menşeili siber güvenlik cihazlarıyla birlikte bu ülkelerin ajanslarına da bilgi geçtiğini anlatarak, bir hedeflerinin de “milli güvenlik sistemleri kurmak” olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay havuz medyası koro halinde Fuat Avni rumuzlu hesabın Taraf yazarı Emre Uslu’ya ait olduğunu “ilan etmiş” ancak bu yöndeki haberlerin devamı birden kesilmişti. Erdoğan’da bir konuşmasında hesabı yürüten kişiye “delikanlıysan çık ortaya” çağrısında bulunmuştu.