Sezona çok iyi bir başlangıç yaparak dikkatleri üzerine çeken Demba Ba için Premier Lig ekipleri West Ham’ın ve Newcastle United’ın Beşiktaş’ın kapısını çalacağı iddia edildi

Demba Ba’ya yakın takip

Beşiktaş’ın sezon başında Chelsea’den transfer ettiği Demba Ba’ya Premier Lig’den talip çıktı. Oynadığı 14 maçta 10 gol kaydederek takımın skor yükünü çeken Senagalli yıldız gösterdiği performansla siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi haline gelmişti. Senegalli oyuncunun transferi için West Ham United 10 milyon avroyu gözden çıkardı..

Eski takımları
İngiltere basınında yer alan iddiya göre Demba Ba’nın tekrar Premier Lig’e dönebileceği iddia edildi. Siyah-beyazlı takımda gösterdiği performansla eski kulüpleri West Ham United ve Newcastle United’ın dikkatini çeken Senagalli oyuncunun durumunun bu iki ekip tarafından yakından takip edildiği ifade edildi. İddialara göre Beşiktaş’ın Londra’da Tottenham’la oynadığı maçta Demba Ba’yı yakından takip eden iki kulüp yetkililerinin oyuncuyu çıplak gözle izlediği ifade edildi.

Kendini sevdirdi
2011 yılında West Ham’la yarı dönem geçiren ve sonrasında Newcastle United’ın yolunu tutan yıldız golcü her iki kulüpte de iyi bir performans göstermiş ve taraftarların sevgisini kazanmıştı.

Forvetlerinin yetersiz olduğu düşünülen West Ham United ve Newcastle United’ın Beşiktaş’ın kapısını çalabileceğini belirten İngiliz basını oyuncu için 10 milyon avro gibi bir rakamın önerileceği iddiasında bulundu. Beşiktaş’ın 6 milyon avroya transfer ettiği Demba Ba için 10 milyon avroluk bir teklif gelmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceği şimdiden merak konusu oldu.