Demirkazık Dağı'na tırmanan Letonyalı bilgisayar programcısı Vineta Reinvarde, 20 metrelik uçurumdan düşeret hayatını kaybetti. Arama ve kurtarma ekipleri kadın dağcının cesedini buldu

Niğde'nin Çamardı ilçesi yakınlarındaki Demirkazık Dağı dağcıların kabusu olmaya devam ediyor. Bu kez kurban Letonyalı bilgisayar programcısı. Korkunç olay şöyle meydana geldi. İstanbul'dan önceki gün sabah Niğde'ye gelen Vineta Reinvarde ile arkadaşları kadın gazeteci 34 yaşındaki Gundega Skagale ve 33 yaşındaki inşaat işçisi Raimondese Ekurs, kimseye haber vermeden Çamardı İlçesi yakınındaki 3756 metre yüksekliğindeki Demirkazık Dağı'na tırmanmaya karar verdi.

DENGESİNİ KAYBETTİ
Saat 11.00 sıralarında tırmanışa geçen 2'si kadın 3 turistten Reinvarde, saat 12.30 sıralarında 2200-2400 metrede İt oturumu Mevkii'nde dengesini kaybederek, 20 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kayalıklara çarpan kadın turist, hayatını kaybetti. 2 turistin haber vermesi üzerine jandarmaya bağlı arama ve kurtarma ekipleri, genç kadının cesedini bularak cesedini dağdan indirdi. Durumları iyi olan diğer 2 Letonyalı dağcının ifadesini alan jandarma, soruşturmayı sürdürüyor. Dağcı Reinvarde Vineta'nın, beraberindeki gazeteci Skagale Gundega'na ve inşaat işçisi Ekurs Raimondese'ye kaya tırmanışı tekniğini öğretmek isterken hayatını kaybettiği öğrenildi.

İLK EMRE KONGAR'IN KARDEŞİ ÖLDÜ
Aladağlar'ın en yükseği olan 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı'nın zirvesine tırmanmak hemen her dağcının hayali. Yılda yaklaşık 4 bin dağcı, Demirkazık'a tırmanıyor. Demirkazık Dağı'nda bugüne kadar 6 dağcı öldü. İlk olarak Prof. Dr. Emre Kongar'ın İTÜ'de okuyan kardeşi Engin Kongar hayatını 1955 yılında Demirkazık'ta çok sevdiği dağlarda noktaladı. Demirkazık Da-ğı'ndaki en büyük kaza ise n Şubat 2006'da meydana geldi. Hacettepe Üniversitesi'nden 14 öğrencinin üzerine çığ düştü. Beş öğrenciden üçü kadın dördü yaşamını yitirdi.