Demirören Grubu’nun 2011’de aldığı Milliyet’in kağıt baskıya son vereceği iddia edildi. 2018’de Aydın Doğan’dan alınan Hürriyet ve Posta’nın da küçüleceği belirtiliyor.

Demirören Medya iddiası: Milliyet kapanıyor, Hürriyet ve Posta küçülecek

1926 yılında yayın hayatına başlayan Milliyet gazetesinin kağıt baskısına son verileceği iddia edildi. Hürriyet ve Posta’nın da küçüleceği iddialar arasında.

Yeniçağ’ın özel haberine göre Milliyet gazetesinin kağıt baskısına bu ay sonu son verilecek. Milliyet, Vatan gazetesinde olduğu gibi sadece dijital platformda devam edecek.

Hürriyet Gazetesi ve Posta Gazetesi için de daraltma kararı alındığı iddia edildi. Fanatik Gazetesi'nin ise şimdilik mevcut durumunda devam edeceği öne sürüldü.

Kapanma kararının tirajlardaki düşüş nedeni ile yaşanan büyük zarar sonucu alındığı iddia edildi.

Yayın hayatına 1926'da başlayan Milliyet, 1935 yılında Ali Naci Karacan tarafından satın alınarak Tan adıyla yayımına devam etti. Ancak Tan Olayı olarak bilinen provokasyondan sonra kapatıldı ve 3 Mayıs 1950 tarihinde tekrar Milliyet adıyla yayımlanmaya başladı. Abdi İpekçi'nin 1954'te Yazı İşleri Müdürü olmasının ardından Milliyet, Türkiye'nin en etkili gazetelerinden biri hâline geldi.

Milliyet, Doğan Holding tarafından Nisan 2011'de Karacan ve Demirören gruplarının ortaklaşa oluşturdukları konsorsiyuma, Vatan ile birlikte 79 milyon dolar karşılığında satılmıştı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Demirören Grubu’na Doğan Medya Grubu'nu 2018 yılında satmıştı.