TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Yönetim Kurulu Üyeleri, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcıları ve A Milli Futbol Takımı oyuncuları hakkında Avukat Sedat Vural suç duyurusunda bulundu

Demirören, Terim ve A Milli Futbolculara suç duyurusu

BirGün/Ankara

Türkiye A Milli Futbol Takımının grup elemeleri safhasında en iyi üçüncü olarak Avrupa Futbol Şampiyonasına katılması üzerine, teknik kadro ve futbolculara 500’er bin Euro tutarında prim ödediğine ilişkin haberlerden sonra Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) dava açan ve prim kararı olmadığına dair TFF’den yazılı beyan alan Avukat Sedat Vural, Avrupa Futbol Şampiyonasıyla birlikte prim tartışmalarının yeniden gün yüzüne çıkmasıyla tekrar harekete geçti. Vural, herhangi bir prim yönetmeliği olmayan, özerk kamu kurumu niteliğindeki TFF’nin teknik heyet ve futbolculara ödediği iddia edilen 500.000 + 150.000 Euro’luk primlere el konulması ve şüpheliler hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu.

TFF primi yalanlamıştı

Avukat Sedat Vural, futbolcular ve teknik heyete ödenen primle ilgili hukuki süreci 19 Ekim 2015’te başlattı. A Milli Futbol Takımının, en iyi üçüncü olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerine katılacağının kesinleşmesinin ardından basında çıkan prim haberleri üzerine, Vural TFF kararının iptali ve ihtiyati tedbir istemiyle dava açtı. Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya yazılı beyan sunan TFF, “A Milli Futbol Takımının 2016 Avrupa Şampiyonası Finallerine en iyi üçüncü olarak katılmasının belli olmasının akabinde Federasyon Yönetim Kurulunca Futbolcular ve Teknik kadroya 500.000 Euro verilmesi hakkında herhangi bir karar alınmadığını bilgilerinize sunarız” ifadeleriyle basında çıkan prim haberlerini yalanladı ve dava hükme bağlandı.

Tartışmalarla ortaya çıktı

Fakat 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerinde, Türkiye A Milli Futbol Takımının başarısızlığı üzerine futbolculara ödenen primler yeniden basın gündemine geldi. Özellikle A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan ile Teknik Direktör Fatih Terim arasında sürtüşme yaşandığı haberleri üzerine prim tartışması yaşanmıştı. Bu tartışmalar sırasında, futbolculara ve teknik heyete ödenen 500.000 + 150.000 Euro’luk prim de, basına yapılan açıklamalar yoluyla doğrulanmış oldu. Avukat Vural, haberler üzerine primlerin ödeme yapan makama iade edilmesi için TFF Yönetimi, teknik heyet ve futbolculara ihtarname çekti ancak süresi içinde bu ihtarname muhatap bulamadı. Bunun üzerine Vural suç duyurusunda bulundu.

‘Prime el konsun, sorumlular yargılansın’

Suç duyurusunda, TFF’nin özel bir şirket değil, özerk kamu kurumu niteliğinde olduğunu gösteren yasal düzenlemeleri aktaran, aynı zamanda kurumun bir prim veya ödül yönetmeliği olmadığını da ifade eden Vural, suç eyleminin gizli ve organize şekilde yapıldığı, zimmetteki kamu kaynağının hukuksuz ve keyfi olarak ödendiği ve alındığını ifade ederek, teknik heyet ve futbolcuların banka hesaplarına aktarılan kamu kaynağına el konulmasını, suçu işleyenlerinse cezalandırılması için kamu davası açılmasını istedi. Avukat Vural, suç duyurusu dilekçesini bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

demiroren-terim-ve-a-milli-futbolculara-suc-duyurusu-160128-1.