Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayıp kendini Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızıyla beraber kaza geçirdiklerini söyleyen Ş.P.'nin yargılandığı davada özür dilemesi üzerine Demirtaş ailesi davadan çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Demirtaş ailesi, kendini Başak Demirtaş olarak tanıtan kadının özür dilemesi üzerine davadan çekildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu Edirne Cezaevi’ni 31 Ekim 2022’de arayıp kendisi Başak Demirtaş olarak tanıtarak, Diyarbakır çıkışında trafik kazası geçirdiklerini ve büyük kızının ağır yaralandığını söyleyen Ş. P., yargılandığı davada özür beyanı sununca Demirtaş ailesi devadan feragat etti.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre olayın ardından Demirtaş çiftinin avukatlarının başvurusu üzerine hakkında manevi tazminat davası açılan Ş. P., mahkemeye sunduğu dilekçesinde şöyle dedi:

“Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Başak Demirtaş ve kıymetli ailesinden en içten hislerimle özür ve af diliyor, verilmiş olan manevi kaybın acısını yüreğimin en mutena köşesinde paylaşıyor, hakkımda açılmış olan manevi tazminat davasının geri çekilmesini talep ediyor ve en derin saygılarımı arz ediyorum.”

Başak Demirtaş ile Selahattin Demirtaş, Ş.P.’nin özür beyanını kabul ederek herhangi bir talepleri olmadan davadan çekildi.

NE OLMUŞTU?

Erzurum’da yaşayan ve kendisini sosyal medyada “siyasetçi” olarak tanıtan Ş.P. isimli bir kadın, 31 Ekim 2022’de Edirne F Tipi Cezaevi’ni arayarak ağlamaklı ve telaşlı bir sesle kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp acil bir durum olduğunu, Selahattin Demirtaş ile telefonda görüşmek istediğini söylemişti. 

Selahattin Demirtaş’a telefonla acil görüşme hakkı tanınarak ailesiyle konuşmasına izin verildikten sonra Başak Demirtaş’a ulaşamayan Selahattin Demirtaş, annesini aramıştı. Konuyla ilgili bilgileri olmayan Demirtaş’ın annesi ve kardeşleri de büyük bir panikle Başak Demirtaş’a ve diğer aile üyelerine ulaşmaya çalışmıştı.

Cezaevini arayan kişinin Başak Demirtaş olmadığı ve kendisini çevresine siyasetçi ve AKP’li olarak tanıttığı öğrenildi. Bunun üzerine Demirtaş ailesi kadına manevi tazminat davası açtı.