Demirtaş:  AKP'liler 'Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyor

'Taksim Meydanı'nı Kabe'ye benzettiği' gerekçesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından adeta hedef gösterilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” dedi.

Davutoğlu’na AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Kabe maketi ve kuranı kerim motifli pastanın kesilmesini de hatırlatan Demirtaş, "Başbakan buna bir şey dedi mi? Kim şirk koşmuş, biz mi siz mi? Başbakan [pasta kesme görüntüleri] buna bir şey demiş mi?” idye sordu.

CNNTürk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programına katılan Demirtaş, birçok kesimin başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP'lilerin dini kullandığını görmesine rağmen korkudan sesini çıkarmadığını belirtti. Demirtaş, “Ortada bir din tüccarlığı var ama bu gören AKP’liler Erdoğan’dan korktuğu kadar Allah’tan kormuyor demek ki. Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” diye konuştu.

'MÜFTÜ ADAYIMIZ DA VAR, SOSYALİST DE; AMA HIRSIZ YOK'
AKP'lilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'Hıyanet İşleri Başkanlığı' yakıştırması yaptığını hatırlatan Demirtaş, "Diyanet İşleri Başkanı, binin trilyonluk arabanıza Cumhurbaşkanının namaz kıldığı bir camide hırsızlık hakkında vaaz verin, haydi. Onun için diyorum, Diyanet İşleri Başkanı, Cumhurbaşkanı'ndan korktuğun kadar Allah'tan kork. AKP'li olmayan herkes din düşmanıdır anlayışıyla hareket ediyorlar" dedi.

Dini dışladıkları iddiasını kabul etmeyen Demirtaş, "Bizim müftü adayımız da var, sosyalist adayımız da var. Çok şükür hırsız adayımız yok" diye konuştu.

Demirtaş: ’Taksim bizim Kabe’mizdir’ demedim