Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçime nasıl gireceğinin netleştiğini açıkladı. Demirtaş, Yeşil ve Sol Parti ile TİP'in ittifak çatısı altında kendi amblemleri ile seçime gireceklerini bildirdi.

Demirtaş: Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime nasıl gireceği netleşti

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime nasıl gireceğinin netleştiğini duyurdu. Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında Yeşil ve Sol Parti ile TİP'in seçime kendi amblemleri ile gireceğini belirtti.

Demirtaş’ın Twitter üzerinden paylaştığı mesajları şöyle:

Uzun tartışmalar ve değerlendirmeler sonucunda, Emek ve Özgürlük İttifakının seçime nasıl gireceği artık netleşti.

Herkes, hepimiz görüşlerimizi paylaştık. Bundan sonrası ortak karara saygı duymak, destek vermektir.

Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, İttifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz.

Bizler de hep birlikte, Yeşil Sol Parti'yi en az 100 milletvekiliyle Meclis'e göndermek için canla başla çalışıyoruz.

Şimdi Yeşil Sol zamanı. İş zamanı, çalışma zamanı, başarma zamanı. Hepimize kolay gelsin.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra 2016'da tutuklanan HDP'li siyasetçi Gültan Kışanak, geçen günlerde Yeni Yaşam gazetesinde manşetten yayımlanan yazısında, Emek ve Özgürlük İttifakı içindeki liste tartışmalarına değinmişti. Kışanak, “Öyle görülüyor ki, Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı niteliğinde değil. Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir. Sayın Erkan Baş, artık baraj kaygısı olmadığı için çok oy alacaklarını söylüyor. Evet, ittifakta olmak TİP için %7 barajını ortadan kaldırıyor ancak, barajı Kürtler yıllarca büyük emekler vererek, bedel ödeyerek anlamsız hale getirdi. HDP 7 Haziran’da barajı yıktı” demişti.

Kışanak’ın bu yazısına destek veren HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, “Türkiye'nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı ve çağrılar ardından bir açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise, partisinin bazı illerde seçime girmeyeceğini madde madde açıklamış ve “Partimiz, yasalar gereği seçime katılmak zorunda olduğu en az 41 ilin belirlenmesinde de sadece Yeşil Sol Parti'ye değil, diğer muhalefet güçlerine de zarar vermemeyi esas almıştır” demişti.