BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, twitter üzerinde “bdpdemirtas”, “bdpkisanak” isimleriyle hesap açtılar.

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, twitter üzerinde “bdpdemirtas”, “bdpkisanak” isimleriyle hesap açtılar. Son günlerde yaşanan gelişmeleri twitter’daki hesabında değerlendiren BDP Ebaşkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’de mahkemeye düşüp de adil yargılanacağına inanan hiç kimse kalmadı herhalde” dedi.
Demirtaş, “Eskiden JİTEM vardı ve ‘işini’ yargısız yapıyordu. Şimdi benzer bir işi mahkemeler ‘yargılı’ yapıyorlar” tepkisinde bulundu.
AKP hükümetine de seslenen Demirtaş, “Sizi en iyi biz yönetiriz diyen siyaset anlayışı sona ermelidir. Sizi en iyi siz yönetirsiniz” dedi.

BDP adaylık startını verdi
12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde bağımsız adayları destekleme kararı alan BDP, aday adaylarının başvurularını kabul etmeye başladı. BDP Genel Merkezi’nde oluşturulan 25 kişilik komisyon başvuruları kabul ederken 11 ilde de ön seçim yapılacak.
11 İLDE ÖN SEÇİM YAPILACAK
BDP 12 Haziran seçimlerinde, ‘demokratik blok’ oluşturularak 81 ilde aday göstermeyi planlarken, tabanın güçlü olduğu 11 ilde de ön seçim yapmaya hazırlanıyor.
Ön seçim yapılacak illeri ise Diyarbakır, Batman, Şırnak, Hakkari, Mardin, Siirt, Van, Urfa, Bitlis, Muş ve Iğdır oluşturuyor. Diğer bütün illerde ise BDP ön yoklama ve merkezi atama yoluyla adayları belirleyecek.
BDP, halen Meclis’te 20 milletvekili ile temsil edilirken 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde 35-40 arası milletvekili çıkarmayı hedefliyor. 22 Temmuz seçimlerinde 4 milletvekili çıkardığı Diyarbakır’da aday sayısını 6’ya çıkaracak olan BDP, Van ve İstanbul gibi illerde de 4 adayla seçim yarışına katılacak. BDP’nin Şırnak’taki hedefi 4 milletvekilliğinden 3’ünü, Hakkari’de ise 3 milletvekilliğinden 3’ünü almak oluşturuyor.
BDP daha önceki seçimde milletvekili çıkaramadığı Ağrı, Gaziantep, Adana, İzmir, Mersin, Manisa, Ankara, Hatay, Aydın, Adıyaman ve Bursa gibi illerde de bu seçimde milletvekili çıkarma hesapları yapıyor. BDP, çıkarmayı hedeflediği milletvekilliği sayısından 5’ini de kontenjan için ayırmayı planlıyor. Kontenjan ise dini azınlıklar, bölgedeki Kürt çevrelerin ortak adayı ve demokratik blok adayları için değerlendirilecek. BDP, bu seçimlerde SDP’ye de bir kişilik adaylık kontenjanı ayıracak. ANKA