Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı. Demirtaş ile bu açıklamasının yer aldığı röportajı yapan gazeteci İrfan Aktan, "Kürtler bunu kabullenmeyecek" derken Demirtaş'ın HDP içerisinde bazı hususların düzelmesi halinde aktif siyasete geri dönebileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Demirtaş röportajını yapan İrfan Aktan: Kürtler kabullenmeyecek

Aktif siyaseti bıraktığını açıklayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile söz konusu röportajı yapan gazeteci İrfan Aktan, Demirtaş'ın siyasete geri döneceğini öngördüğünü söyledi.

Medyascope'a konuşan İrfan Aktan, şunları aktardı:

“Seçimlerin HDP açısından da başarısızlıkla sonuçlanması tüm siyasî aktörlerde muhasebe ihtiyacı duyurdu. Artı Gerçek’teki yazısında ortaya çıktığı üzere Demirtaş’ın eleştirileri HDP içerisinde karşılık bulamamış, bu da kendisini öfkelendirmiş. Bu yüzden çok sert eleştirilerde bulundu. Zaten HDP’nin seçimlerden sonra bir özeleştiri sürecine gireceği biliniyordu fakat yapılan açıklamalardan da anlıyoruz ki ciddi bir muhasebe yapılmadı. Demirtaş da somut adımlar atılmadığını düşündü.”

"TEKRAR AKTİF SİYASETE DÖNECEKTİR"

Söz konusu açıklamayla Kürt hareketi ve HDP'nin büyük ama geçici bir kayıp yaşayacağını belirten Aktan, Demirtaş'ın aktif siyasete döneceği görüşünde: 

"Bence bazı hususların düzeltilmesi için baskı yapıyor, sesinin duyulmasını istiyor. Bunu şimdi öngörebilirim ki tekrar aktif siyasete geri dönecektir... Kürtler kabullenmeyecek, zaten ciddi bir demoralizasyon var. Herkes kara kışı bekliyor. Bu sürede Kürt hareketinin Demirtaş’a ihtiyacı var. Demirtaş’ın hangi koşullarda aktif siyasete geri döneceği HDP’nin atacağı adımlarla belli olacak. ”

Selahattin Demirtaş, yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajdan önemli bir kısmını aktardığı paylaşımında "Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum" demişti.