Demirtaş: ’Taksim bizim Kabe’mizdir’ demedim

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerini eleştirerek, "Ben ’Taksim bizim Kabe’mizdir’ demedim. ’Bazı şeyler mekanla bağlıdır’ dedim. ’İşçi katliamını, 1977 katliamını Taksim dışında anamazsınız’ dedim" ifadelerini kullandı.

Kurtuluş’taki İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret eden Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Davutoğlu ve yandaş basının kasıtlı olarak sözlerini çarpıttığını belirtti.

Demirtaş, "Ben ’Taksim işçinin, bizim Kabe’mizdir’ demedim. ’Bazı şeyler mekanla bağlıdır’ dedim. ’İşçi katliamını, 1977 katliamını Taksim dışında anamazsınız’ dedim. Ve siz bir Müslümana ’Kabe dışında bir yere hacı olmaya git’ derseniz, hakaret etmiş olursunuz’ dedim. ’İşçiye de Taksim’i yasaklamayın. Burada ansınlar. Çünkü o işçilerin kanı orada döküldü’ dedim. Ama iki gündür Ak Parti’nin maaşlı ve saldırdıkça prim alan gazetecileri utanmadan, sıkılmadan bunu yazıyorlar. Ve bir ülkenin başbakanı hedef gösterecek şekilde sözlerimi çarpıtarak, din üzerinden siyaset nasıl yapılır, sömürü nasıl yapılır, onun örneklerini sergiliyor" dedi.