Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Abdullah Öcalan ile görüşme talebine ilişkin, çatışmaların önüne geçmek için siyasetçiler olarak inisiyatif aldıklarını söyledi. Demirtaş, "Akşener, Perinçek Türkiye’nin güvenliği 'Esad ile görüşmeye gideriz' demişlerdi. Biz de aynı gerekçelerle Öcalan ile görüşmek istiyoruz" dedi.

Demirtaş'tan Abdullah Öcalan ile görüşme talebine ilişkin açıklama

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebine ilişkin açıklama yaptı.

Abdullah Öcalan ile SEGBİS yoluyla görüşmek için Adalet Bakanlığı’na bugün dilekçe veren Demirtaş, Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına bir mesaj gönderdi.

"YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİNE DAİR EMARE YOK"

Mesajında, "Benim veya HDP yönetiminin İmralı’da hiçbir teması, iletişimi veya görüşmesi olmadı. Yeni bir çözüm süreci başlayacağına dair en küçük bir emare veya bilgi de yok" ifadelerini kullanan Demirtaş, şöyle devam etti: "Ancak biz, giderek tırmanan gerilim ve her gün can yakan, can alan çatışmalar karşısında yerimizde oturmak, sadece acıyı ve taziye dileklerimizi paylaşmak istemiyoruz. Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla, siyasetçiler olarak inisiyatif almak için bu başvuruları yapıyoruz."

Demirtaş'ın mesajı şöyle:

"Bugün 13.30’da Adalet Bakanlığına, Öcalan ile görüşme yapma isteğimi içeren bir dilekçe verdim. Herhangi bir spekülasyona yer vermemek açısından size şunları söylemek isterim:

Benim veya HDP yönetiminin İmralı’da hiçbir teması, iletişimi veya görüşmesi olmadı. Yeni bir çözüm süreci başlayacağına dair en küçük bir emare veya bilgi de yok. Ancak biz, giderek tırmanan gerilim ve her gün can yakan, can alan çatışmalar karşısında yerimizde oturmak, sadece acıyı ve taziye dileklerimizi paylaşmak istemiyoruz. Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla, siyasetçiler olarak inisiyatif almak için bu başvuruları yapıyoruz.

"SADECE SİLAH VE OPERASYON DAYATILMASINI SAKINCALI BİR POLİTİKA OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Esad’dan Mursi’ye, Suudilerden Birleşik Arap Emirliklerine, İsrail’e kadar herkesle görüşmek, barışmak mübah ve meşru görülürken sıra Kürtlere gelince terör parantezine alınıp sadece silah ve operasyon seçeneğinin dayatılmasını Türkiye için son derece sakıncalı bir politika olarak değerlendiriyoruz.

Örneğin Akşener, Perinçek Türkiye’nin güvenliği ve barışı için 'Hükümet bizi görevlendirsin, Esad ile görüşmeye gideriz' demişlerdi. Biz de aynı gerekçelerle İmralı’da Öcalan ile görüşmek istiyoruz. Durum bundan ibarettir. Son derece iyi niyetli, kamuoyunda da geniş destek bulacağına inanıyor, umuyor, diliyorum. Özgür günlerde görüşebilmek üzere, selamlarımla…"