Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından ‘hırsızlık’ yaptığı ve deprem bölgesine gönderilen yardımlara el koydukları öne sürülen kişilere yönelik linç ve işkenceye ilişkin, “Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Hem ağır suç hem çok tehlikeli provokasyonlardır. Lütfen dikkatli, sabırlı ve sakin olun” dedi.

Demirtaş'tan deprem bölgesindeki 'linç' ve 'işkence' hakkında çağrı: Asla prim vermeyelim

HABER MERKEZİ

Edirne Cezaevi’nde yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ‘hırsızlık’ yaptığı ve bölgeye gönderilen yardımlara el koydukları iddia edilen kişilere yönelik gerçekleştirilen linç ve işkence hakkında, “Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Hem ağır suç hem çok tehlikeli provokasyonlardır” dedi.

Demirtaş, avukatları aracılığıyla kullandığı sosyal medya hesabı Twitter’da ‘hırsızlık’ ve 'yardımlara el koyma' iddiaları hakkında çağrıda bulundu.

Linç ve işkenceye yönelik 'sabırlı, dikkatli ve sakin' olma çağrısında bulunan Demirtaş, deprem bölgelerine yapılan yardıma ilişkin “Yardımları ve dayanışmayı, ihtiyaç listelerini dikkate alarak sürdürelim lütfen. Daha aylarca ihtiyaçlar olacak” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş, paylaşımında şunlara yer verdi:

“Bugün felaketin 8. günü, halen enkazdan insanlarımızın canlı çıkma umudu var. Kurtarma çalışmalarına katılan herkese başarılar diliyorum. Gerçekten de fedakarca, zorluklar içinde kutsal bir iş yapıyorlar.

Yardımları ve dayanışmayı, ihtiyaç listelerini dikkate alarak sürdürelim lütfen. Daha aylarca ihtiyaçlar olacak. Depremzede kardeşlerimiz kendilerini bir an bile yalnız hissetmemeliler.

Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Bunlar hem ağır suç hem de çok tehlikeli provokasyonlardır. Lütfen dikkatli, sabırlı ve sakin olun.”

Ne kadar büyük bir dayanışma ruhu ortaya çıkardığınızı görüyorsunuz. Bunun bozulmasını kabul etmeyin.

Bu zor günlerin acısını ancak paylaşarak azaltabiliriz. Yaralarımızı da el ele vererek sarabiliriz."