Demirtaş uyardı: Yeni ‘iç güvenlik’ paketiyle polise öldürme yetkisi veriliyor

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş günlerdir tartışılan yeni “iç güvenlik” paketini ağır bir dille eleştirerek, düzenlemelerin meclisten geçmesi halinde infazların yaşanabileceği konusunda yeniden uyarılarda bulundu.

NTV televizyonunda canlı yayına katılan Demirtaş, Molotof kokteyli fırlatmaya mevcut kanunların 20 yıl hapis cezası öngördüğü hatırlatarak “Ancak yeni yasa polise elinde Molotof olanı alnından vurma yetkisi veriyor. Bu idamdır” dedi.

HDP’nin yasaya şiddetle karşı çıktığını belirten Demirtaş, “Polise verilecek yetkiler çok tehlikeli. İnsanlari öldürmek bu kadar kolay mi ya? Biz hükümete neden bu yetkiyi verelim. Devleti niye bu kadar olağanüstü yetkilerle donatıyorsunuz ki? Hani ileri demokrasiydi?” diye konuştu.

Cizre’de katledilen Nihat Kazanhan ile ilgili hükümetin olayın meydana gelmesinin hemen ardından polis aklamaya çalıştığını hatırlatarak, “Sonra polisin öldürdüğü ortaya çıktı, Başbakan özür diledi mi? Öylesine muktedir hissediyorlar ki, çocuk ölmüş umurunda değil” dedi.


‘İSTANBUL’DAN ADAY OLABİLİRİM’
Programda nereden aday olabileceğine dair tartışmalara da açıklık getiren Demirtaş, Hakkari milletvekili olduğunu ancak bu kez barajı geçmek adına oy potansiyeli daha yüksek bir yerden adaylığını koyabileceğini söyledi.

Demirtaş “Sağ olsunlar seçmenlerimiz beni her yerde yanlarında görmek istiyor, bundan onur duyuyorum ama Hakkari'den aday olamayabilirim. İstanbul olabilir” diye konuştu.