Gazze’deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye Türkiye'de. Haniye BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş...

Gazze’deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye Türkiye'de. Haniye BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Ayrıca AKP'nin grup toplantısına da katılan Haniye burada büyük ilgiyle karşılandı.

Haniye ile görüşen BDP Eşbaşkanı Demirtaş, “Bizler Filistin halkının ve Filistin örgütlerinin birleşme, tek vücut olma arayışlarını canı gönülden destekliyoruz, Filistin halkının birliğini gönülden arzuluyoruz” dedi.

Demirtaş, TBMM’de, Gazze’deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye’yi kabul etti. Görüşmede BDP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yer aldı. Altan Tan, heyeti koridorda, Selahattin Demirtaş, kapıda karşıladı.

Görüşmede Demirtaş, Haniye ve beraberindeki heyeti, “Sayın Başbakanı ve heyetini Türkiye’de görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum” diyerek karşıladı. Filistin halkının mücadelesini desteklediklerini belirten Demirtaş, şöyle dedi:

“Türkiye toplumu bütün bileşenleriyle ve elbette ki parlamentodaki partilerimizin birçoğu gibi bizlerde BDP olarak mazlum Filistin halkının 50 yıla yakındır devam eden onurlu haklı mücadelesini tümüyle destekliyoruz, yanlarındayız. Çoğu zaman bu ülkede ezilenler adına mücadele eden bizlerde yüreğimiz Filistin halkıyla birlikte attı, bütün ezilenlerin dayanışması bütün mazlumların dayanışması bizim açımızdan çok değerli çok anlamlıdır.

“TÜRKÜYLE KÜRDÜYLE SAHİPLENDİK”
Elbette ki bu kritik bir dönemde kritik bir siyasi süreçte kendilerinin Türkiye’yi ziyaret etmiş olması aynı zamanda BDP’yi ziyaret etmiş olmaları da bizim için anlamlıdır.

Bizler Filistin halkının ve Filistin örgütlerinin birleşme, tek vücut olma arayışlarını da canı gönülden destekliyoruz, Filistin halkının birliğini gönülden arzuluyoruz.

Ve aynı zamanda özgür bir Filistin’in Filistin halkının hakkı olduğunu, en kısa sürede de Filistin halkının özgür bir yaşama kavuşacağını temenni ediyoruz.

Bizler de Kürt halkının mensuplarıyız ve çok uzun yıllardır bir mücadele sürdürüyoruz, demokrasi ve özgürlük mücadelesi sürdürüyoruz. Filistin halkını en iyi anlayacak halklardan birisiyiz. Sanıyorum mücadele tarihi boyunca da birbirine hep yakın durdu Kürt halkı da Filistin halkı da iki mazlum halkta birbiriyle dayanışma içerisinde oldu.
Tabii Türkiye toplumun tamamı Kürdüyle, Türküyle tümü Filistin halkının yanında oldu. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum, burada kendilerini görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum.” ANKA