Demiryolu işçileri 20 haftadır eylemde

BirGün EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 20’nci haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi. BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, "Özelleştirmeler, sürgünler, ihraçlar baskılar, soruşturmalar hepsi birbiriyle bağlantılı. Hepsi de sermayenin ve onun yerli işbirlikçilerinin politikalarının sonucu. Bugün bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Uzun süredir sendikamız yönetici ve üyelerimiz üzerindeki AKP’ye yakın güçler tarafından geliştirilen bu ceza ve sürgün furyasına son verilmeli" dedi.

Akyol, şunları kaydetti: "Geçen hafta AKP'nin çökmüş sağlık politikalarına, aşılamadaki beceriksizliklerine, 7/24 çalışan emekçilerin aşılanmamasına bir kurban daha verdik. Basmane personellerinden üyemiz Tren Odacısı Seyit Ali Çağlayan arkadaşımızı Covid 19 nedeniyle kaybettik. Arkadaşımız kader kurbanı değil. Seyit Ali arkadaşımız da geçen hafta kaybettiğimiz Soner arkadaşımız gibi iktidarın, pandemiyle mücadeleye yeteri kadar bütçe ayırmamasından hayatını kaybetmiştir.”


SÜRGÜN KARARINI İPTAL EDİN

Sendikal hak ve özgürlükleri korumak için sonuna kadar mücadele vereceklerini vurgulayan Akyol, "Sürgün döneminin başından beri diyoruz ki biz haklıyız, biz kazanacağız. Her hafta mahkemeler haklılığımızı ortaya koyuyor. Sürgünlerimize gerekçe olarak gösterilen, düzmece soruşturmalarla olmayan suçları yaratıp verdikleri disiplin cezaları mahkemelerden dönüyor. Buradan bir kez daha TCDD yönetimine sesleniyoruz. Biz haklıyız ve geri döneceğiz. Sürgün kararına gerekçe gösterdiğiniz disiplin cezası iptal edildiğinden bir an önce mahkeme kararını beklemeden sürgün kararlarını iptal edin" diye konuştu. BirGün EGE