Demiryolu işçileri 30 haftadır eylemde

BirGün EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 30’uncu haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi. BTS İzmir Şube Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Necat Sezginer, “Özelleştirmeye karşı verdiğimiz mücadele nedeniyle, kurum yöneticileri açık bir şekilde üyelerimize karşı baskı ve sürgün yoluna gittiler. Üyelerimizi sindirmek için tayin ve geçici görevlendirme yoluyla zamanlı zamansız yaşam düzenlerini bozdular. Hatta daha ileriye gidip kimi sendikalarla organik bir ilişki içine girip üyelerimizi sendika değiştirmeye zorladılar” dedi.


Sezginer şunları dile getirdi: “Özelleştirmeler bir yandan kamu mülkiyetinin sermayeye devri ile gerçekleşirken diğer yandan da kamu hizmetlerinin ticarileşmesi ve paralı hale getirilmesini içermektedir. Biz, kamusal alanın sermayeye devrini içeren bu uygulamalara karşı kamusal yararı ön plana alan kamu mülkiyetini ve kamusal hizmeti savunuyoruz. Özelleştirmeler, yerli-yabancı karşıtlığının ötesinde bu sürece yön veren küreselleşme ve neo-liberal politikalar dikkate alınarak karşı çıkılmalıdır.”

18 KİT’in özelleştirme kapsamına alındığını söyleyen Sezginer, “Sadece demiryollarında mı özelleştirme olacaktır. KİT de özelleştirme yapılacağı resmi gazetede yayınlanmasına rağmen gerek sendikaların gerekse kamu çalışanlarının olanları kabul etmiş gibi hareket etmesi nasıl açıklanabilir. Bu tarihi hatadan bir an önce dönülmezse bunun hesabını sendikalarda, konfederasyonlar da, sessiz kalan kamu çalışanları da, STK larda, siyasi partilerde veremez. Bu sessizlik tarihe kara bir leke olarak geçmeden, daha geç olmadan bir an önce emekten demokrasiden yana herkesi harekete geçmeye çağırıyor, Özgür, eşit, demokratik, barış içinde yaşayacağımız bir ülke; insanca bir çalışma hayatı için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.